Szakember válaszol

Kollégáink válaszolnak az Önben felmerült kérdésre ezen az oldalon.

A feltett kérdés megjelenik weboldalunkon, melyet természetesen a névtelenség elve szerint kezelünk. Bizalmas információt nem teszünk közzé.

Korábbi kérdések és válaszok:

Kérdés: 2018.02.07

Üdvözlöm! A fiam 34 éves! Drogozott de 7 hónapja tiszta! Pécsváradon volt 1 hetet azota nem nyúlt a droghoz! Volt agresszív majd sírós a világot is gyűlölte! Talán most már jó gondolatai vannak az elképzelése hogy család társ stb! De még is valahogy be van zárva a saját világába! Nem dolgozik és nem is érti hogy ez az alap az ujrakezdéshez! Visszamenni nem megy Pécsváradra mivel ő gyógyult ezt mondja! De igazábol nem. Csak nem drogizik! Talán nyugodtabb is már lecsendesedett! Szeretném megkérdezni hogy tudnám elérni mi az a mód amivel túllendítem ezen az állapoton hogy megértse ez csak az alap hogy nem drogozik!! A Bill igy látja már kétszer kiolvasta Bajzáth Sándor cikkeit olvassuk mindent probálok de valahogy leregedtunk! Hogyan tovább?

 

Válasz:

Kedves Kérdező!

Annyit tud tenni, hogy elmondja a fiának a lehetőségeket a felépülésre (szenvedélybetegeket kezelő intézmények, Narcotics Anonymous önsegítő közösség gyűlései). Amennyiben a fia még otthon lakik Önnel, akkor javasolt, hogy terelje a különélés, önálló élet felé. Egy függő személy addig nem változtat a viselkedésén, amíg nincs mélyponton, nincs rákényszerítve a változásra. Amennyiben szeretne erről bővebben beszélni, keressen fel bennünket Szegeden, a Becsei utca 3. szám alatt.