Túlevés, kényszeres evés, evészavar

 1. Eszem akkor is amikor nem vagyok éhes, vagy éppen nem eszem amikor a testemnek szüksége lenne táplálékra?
 2. Előfordul, hogy tömöm magamba az ételt minden különösebb ok nélkül, addig a pontig amíg már nem bírok többet enni vagy ameddig rosszul nem leszek?
 3. Van-e bűntudatom, szégyenérzetem vagy zavarban érzem-e magam a súlyom miatt, vagy ahogyan eszem?
 4. Előfordul, hogy mértéktartóan eszem mások előtt, de aztán bepótolom amikor egyedül vagyok?
 5. Rossz hatással vannak az étkezési szokásaim az egészségemre, vagy arra ahogyan élem az életem?
 6. Amikor nagyon elszabadulnak az érzéseim – teljesen mindegy hogy pozitív vagy negatív irányban-  észreveszem-e magamon, hogy ösztönösen az étel után nyúlok?
 7. Az étkezési szokásaim boldogtalanná tesznek engem vagy másokat?
 8. Túledzettem-e magam vagy használtam-e valaha hashajtókat,vízhajtókat, fogyasztó tablettákat és injekciókat, önhánytatást vagy más orvosi beavatkozást (mint például műtétet) arra, hogy kontrolláljam a súlyomat?
 9. Böjtölök-e vagy szigorúan csökkentem a bevitt táplálékot azért, hogy kontrolláljam a súlyomat?
 10.  Álmodozom arról, hogy mennyivel jobb lenne az életem ha olyan súlyom és alakom lenne  mint amilyenre vágyom?
 11.  Szükségem van arra, hogy mindig legyen valami a számban, rágjak valamit- ételt, rágót, szopogatós cukorkákat vagy különféle üdítőket?
 12.  Ettem-e valaha égett, fagyott vagy romlott ételt; ettem-e a kukából vagy a közértben a polcról?
 13.  Vannak olyan ételek amiket nem bírok abbahagyni, miután megettem az első falatot?
 14.  Sikerült-e lefogynom egy bizonyos diétával vagy tudtam-e kontrollálni a súlyomat egy bizonyos ideig, de aztán újra elkezdtem mértéktelenül falni az ételeket és/vagy újra meghíztam?
 15.  Túl sok időt töltök azzal, hogy kitaláljam mit egyek, vitatkozok magammal, hogy mit és mennyit egyek, eltervezem-e a következő diétát amit tartani fogok, folyamatosan edzek és számolom a kalóriákat?
Ha több kérdésre is „igennel” válaszoltál lehetséges, hogy már kényszeres túlevő vagy. Ennek beismerése csak rajtad múlik. Túlevési problémád megállítható, ha idejében felismered és elfogadod a segítséget.Eszem akkor is amikor nem vagyok éhes, vagy éppen nem eszem amikor a testemnek szüksége lenne táplálékra?
Előfordul, hogy tömöm magamba az ételt minden különösebb ok nélkül, addig a pontig amíg már nem bírok többet enni vagy ameddig rosszul nem leszek?
Van-e bűntudatom, szégyenérzetem vagy zavarban érzem-e magam a súlyom miatt, vagy ahogyan eszem?
Előfordul, hogy mértéktartóan eszem mások előtt, de aztán bepótolom amikor egyedül vagyok?
Rossz hatással vannak az étkezési szokásaim az egészségemre, vagy arra ahogyan élem az életem?
Amikor nagyon elszabadulnak az érzéseim – teljesen mindegy hogy pozitív vagy negatív irányban-  észreveszem-e magamon, hogy ösztönösen az étel után nyúlok?
Az étkezési szokásaim boldogtalanná tesznek engem vagy másokat?
Túledzettem-e magam vagy használtam-e valaha hashajtókat,vízhajtókat, fogyasztó tablettákat és injekciókat, önhánytatást vagy más orvosi beavatkozást (mint például műtétet) arra, hogy kontrolláljam a súlyomat?
Böjtölök-e vagy szigorúan csökkentem a bevitt táplálékot azért, hogy kontrolláljam a súlyomat?
 Álmodozom arról, hogy mennyivel jobb lenne az életem ha olyan súlyom és alakom lenne  mint amilyenre vágyom?
 Szükségem van arra, hogy mindig legyen valami a számban, rágjak valamit- ételt, rágót, szopogatós cukorkákat vagy különféle üdítőket?
 Ettem-e valaha égett, fagyott vagy romlott ételt; ettem-e a kukából vagy a közértben a polcról?
 Vannak olyan ételek amiket nem bírok abbahagyni, miután megettem az első falatot?
 Sikerült-e lefogynom egy bizonyos diétával vagy tudtam-e kontrollálni a súlyomat egy bizonyos ideig, de aztán újra elkezdtem mértéktelenül falni az ételeket és/vagy újra meghíztam?
 Túl sok időt töltök azzal, hogy kitaláljam mit egyek, vitatkozok magammal, hogy mit és mennyit egyek, eltervezem-e a következő diétát amit tartani fogok, folyamatosan edzek és számolom a kalóriákat?
Ha több kérdésre is „igennel” válaszoltál lehetséges, hogy már kényszeres túlevő vagy. Ennek beismerése csak rajtad múlik. Túlevési problémád megállítható, ha idejében felismered és elfogadod a segítséget.