Szervezetünk a közhasznú tevékenységek híve. Tevékenységeink alapja a szociális elkötelezettség, amelyet a leggondosabb, odafigyelő munkával végzünk.

Kérjük támogassa szervezetünket a személyi jövedelemadója 1%-ával! Adószámunk: További információért kérjük, lép jen velünk kapcsolatba.

2005-ben három magyar józanodó alkoholista  “összehajolt” és elhatározta egy alapítvány létrehozását. Személyes tapasztalataik alapján tudták, milyen rögös a függő karrier, hogyan futja a köröket a beteg, és hogyan tagad, mielőtt legyőzi a végső kétségbeesés. A céljukat ezeknek a köröknek a csökkentése jelentette, a betegségtudat kialakítása  az aktív szerhasználókban, valamint azok kezelések felé terelése.  Szándékaik szerint nemcsak az alkoholistáknak, hanem általában a szenvedélybetegeknek kívántak segíteni.

Terveikhez megtalálták azt a civilt, aki hajlandó volt tőkével támogatni az alapítókat, és így 2005. június 27-én jegyezte be a Városi Bíróság a “KIÚT” Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítványt. Alapítványunk azóta is működik, bizonyítottan a szenvedélybetegek hasznára.

A Kiút civil szerveződés.  A 2005-ben megalakult szervezet napjainkra jelentős eredményeket mondhat magáénak. Az egyik legfontosabb, hogy szakmai közreműködésével 2008-ban megkezdhette működését – az elősorban alkoholbetegeket kezelő – mórahalmi, nappali ellátást biztosító Szenvedélybeteg Ház. Sikeresnek bizonyultak az alapítvány által megszervezett szakmai fórumok / 2008.-ban és 2009.-ben/ , és megvalósultak prevenciós tervei, pályázatai. Szeged város Önkormányzata 2010. januárjában preferált civil szervezetté nyílvánította a Kiút Alapítványt, és a szegedi IKV támogatásával kiutalt számára egy 92 négyzetméteres irodahelyiséget (Szeged, Becsei utca 3.).  Itt dolgozunk jelenleg is.

2010 május 1-től megnyert pályázat által működtetjük alacsonyküszöbű szenvedélybeteg szolgáltatónkat, a Szermentes Sziget Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Szolgáltatóját.

A Szermentes Sziget a Kiút Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány “kinövése”.A Szermentes Sziget egy idealizált darabka szárazföld. Tenyérnyi elképzelt földdarab, mely talán soha nem is létezett, és soha nem is fog. Mégis hiszünk benne, és feladatunknak tartjuk “létrehozni”. Várunk ide mindenkit, aki tartalmasabb, egészségesebb, biztonságosabb és reményteljesebb jelent vagy jövőt akar. Segítséget, támogatást nyújtunk mindenkinek, aki ezért változtatni, változni kész! Programunk névtelenséget biztosít!

Mindenkit várunk, aki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége!