Melody Beattie : Április 05. ELTÁVOLODÁS SZERETETTEL

2017.04.05 09:02
A kapcsolati függőségből való kigyógyulás kulcsa az eltávolodás. Ez megerősíti egészséges kapcsolatainkat - azokat, amelyeket ápolni és fejleszteni szeretnénk. Jó szolgálatot tesz nehézségekkel küzdő kapcsolatainknak, aminek révén megtanuljuk, hogyan kell megbirkózni velük.
Az eltávolodás módszerét többször is alkalmazhatjuk. Naponta használatos a gyógyulásunkban. Akkor sajátítjuk el, amikor kapcsolatainkban kezdünk
kigyógyulni a függőségből. Később is gyakorolni fogjuk, ahogy fejlődünk és
változunk, a ezzel együtt fejlődnek és változnak kapcsolataink.
Megtanuljuk elengedni azokat, akiket szeretünk, akiket kedvelünk, és azokat, akikkel nem törődünk különösebben. Elválasztjuk magunkat és belső folyamatainkat másoktól és az ő belső folyamataiktól.
Meglazítjuk a szoros gyeplőt, és búcsút mondunk annak a kényszernek, hogy uralkodjunk kapcsolatainkon belül. Felelősséget vállalunk magunkért, és másoknak is megengedjük ezt. Elkülönülésünket elősegíti, ha felismerjük, hogy az élet pontosan úgy alakul, ahogyan alakulnia kell, nekünk is, másoknak is. Akkor is, ha néha fáj. Végső soron javunkra válnak még a legnehezebb helyzetek is.Belátjuk, hogy egy nálunk nagyobb erő irányítja az egészet, és hogy jól van ez így. 
Ma kapcsolataimban az eltávolodás fogalmát alkalmazom legjobb képességeim szerint. Ha nem tudom teljesen elengedni a dolgot, amennyire tudok, "lazítok a gyeplőn."