Hírek

Ingyenes,névtelen HCV és HIV szűrés gyorsteszttel

2022.01.28 10:48
Bővebb információ:  https://www.kiutalapitvany.hu/szolgaltatasok/hcv-hiv-szures/

Ünnepi zárva tartás

2021.12.18 20:24

Újraindulnak a 12 lépéses csoportok gyűlései a Kiút Alapítvány termeiben

2021.05.25 19:44
2021.05.30-tól ismét megtarthatóak a 12 lépéses önsegítő közösségek gyűlései a Kiút Alapítványnál. Az egyidőben ott tartózkodók maximális létszáma 50 fő,  a maszkviselés továbbra is kötelező a zárt térben védettségi igazolvány meglététől függetlenül. Kérjük, hogy a gyűlések megtarthatósága...

Húsvéti zárvatartás

2021.03.31 09:25
A Kiút Alapítvány 2021. április 2. és április 5. között zárva tart. Kellemes húsvéti ünnepet kívánunk!

2020. december 21. és 2020. január 3. között az Alapítvány zárva tart.

2020.12.14 10:05

Addiktológiai ellátás az új típusú koronavírus járvány idején Magyarországon (Frissítve)

2020.12.12 12:41
10 másodperc múlva átirányítjuk a drogriporter.hu oldalra, ahol a szenvedélybetegek aktuális magyarországi ellátási formáit megtekintheti. Az oldalt folyamatosan frissítik.

December 11-én és 12-én zárva tartunk.

2020.12.07 13:27
2020. december 11-én pénteken és december 12-én szombaton zárva tartunk.

A 12 lépéses csoportok gyűlései szünetelnek

2020.11.10 20:55
A járványhelyzet, illetve az újabb korlátozó intézkedések miatt a Kiút Alapítvány helyiségeiben tartott  12 lépéses csoportok gyűlései  (AA, Al-Anon, NA, OA, ACA)  határozatlan ideig szünetelnek. 

November 12-én zárva tartunk

2020.11.03 12:47
A Kiút Alapítvány 2020. november 12-én, csütörtökön a Szociális Munka napján zárva tart.     1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról: „94/M. § *  (1) November 12-e a Szociális Munka Napja, amely a személyes gondoskodást nyújtó intézményeknél,...

ACA gyűlés Szegeden!

2020.09.21 11:48
Alkoholista és más módon rosszul működő családban felnőttek részére működő önsegítő csoport. Kattintson a képre a nagyobb mérethez!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan jelentkezhetek Önöknél?

Előzetes bejelentkezés nem szükséges. Nyitvatartási időnk alatt fogadjunk Önt a Becsei utca 3-ban.

Amennyiben időpontot szeretne egyeztetni mégis, úgy azt megteheti bármely telefonszámunkon, illetve az Online időpontfoglalás oldalon.

Milyen feltételeknek kell megfelelnem az ellátás igénybevételéhez?

Fontos, hogy, amikor konzultációra érkezik hozzánk, ne álljon semmilyen tudatmódosító szer hatása alatt.Abban az esetben,ha mégis így érkezik, megkérjük, a következő konzultációs időpontra józan állapotban jöjjön. 

"A szerhatás alatt lévő klienstől, az állapota miatt szolgáltatást nem lehet megtagadni. Számára az állapotának megfelelő segítési módok kerülnek megajánlásra. A segítői folyamat célja a túlélés biztosításán túl az absztinenciára való motiválás, magasabb küszöbű szolgáltatások felé való kisérés. A kliens felé nem elvárás az absztinencia." (drogfokuszpont.hu/wp-content/uploads/alacsonykuszob_szakmai_iranyelv.pdf)
 

A további feltételeket a Házirendünk tartalmazza, melyeket kifüggesztettünk a bejáratunknál.

A szolgáltatásaink igénybevétele díjmentes, önkéntes alapú és névtelenséget biztosít.

Életkori alsó és felső határ nincs.

Mit jelent az alacsonyküszöbű ellátás?

Az alábbi oldalon kaphat választ kérdésére.

https://kiut-alapitvany.webnode.hu/munkatarsak/alacsonykuszobu-szolgaltato/

Hozzátartozóként mit tudok tenni?

Szolgáltatónkat sok esetben keresi fel a valamilyen szerrel kapcsolatos problémával élő hozzátartozója (férje, felesége, élettársa, gyermeke, barátja).

A hozzátartozó az a személy, aki napi szinten tanúja a függő személy használatának (berúgások), és annak következményeinek (veszekedések, agresszió, feladatok elhanyagolása). A problémát látja, de megoldani nem tudja a szenvedélybeteg helyett. A legfontosabb dolog, hogy a hozzátartozó felismerje és elfogadja tehetetlenségét. A függő személy számára az első helyen a használat áll, minden más dolog (család, munka, barátok, stb.) hátrébb sorolódik. Emiatt van az, hogy külső motiváció (pl: válással való fenyegetés, felelősségérzet felébresztése a gyermekekkel) sem elég a tartós józansághoz. 

A függő személy nem akaratgyenge. A betegség tünete, hogy az elsődleges helyen áll a szer megszerzése, használata. Arra törekszik, hogy a valóságban tapasztalható érzéseket, feladatokat, problémákat elrejtse, kizárja életéből. A változáshoz mélypont szükséges. Ezt a függő elérheti saját maga, illetve a hozzátartozó is hozzásegítheti a függő személyt, hogy kénytelen legyen szembenézni a valósággal. A mélypont egy olyan állapot, amelyet már nem tud kizárni, nem tud nem észrevenni. A szembesülés a valósággal elkerülhetetlen. Ráébred,hogy a problémát sem megoldani, sem elkerülni nem tudja.

Amennyiben Ön hozzátartozó, keressen bennünket bátran!

Elérhetőségeink:

www.kiutalapitvany.hu/kapcsolat/