Szolgáltatásaink
  • egyéni, csoportos és családi tanácsadás, konzultáció
  • Szermentes csoport (józanodó* csoport az amerikai  Minnesota modell szerint. Bővebb információ a Minnesota-modellről: www.kiutalapitvany.hu/szolgaltatasok/minnesota-modell/ ) 
    Hétfőn és kedden 15.00. órától 16.00-ig
  •  információs telefonvonal
  • segítségnyújtás a szociális és/vagy egészségügyi szolgáltatások eléréséhez
  • ártalomcsökkentés-tűcsere
  • közvetett megkereső munka
  • krízisintervenció

Szolgáltatásaink igénybevétele ingyenes, anonim.

 
Szolgáltatásaink leírása
 
Egyéni és csoportos konzultáció:
A legfontosabb, amit tudnod kell rólunk, hogy olyanok /is/ fognak neked segíteni, akik maguk is megjárták a poklot, de mára megtanultak szabadon, szer nélkül élni! Hihetsz nekik, tudják, miről beszélnek!
Kérhetsz egyéni beszélgetést, hogy bizalommal mondhasd el a gondjaidat, és őszintén beszélhess magadról! Segítünk rávezetni a problémáid megoldására, a meglévő konfliktusaid rendezésére, azok kezelésére. Ha akarod,elhívhatod a szüleidet vagy a párodat vagy a gyermekedet, hogy közösen találjunk megfelelő megoldásokat a gondok megszüntetésére.
De találkozhatsz sorstársakkal is, és beszélgethetünk közösen a szenvedélybetegségek tüneteiről, az esetleges alternatívákról! Ehhez csak nyitottság és őszinteség szükséges! Tudtok egymásnak segíteni, és mi is tudunk nektek! Gyertek, segítünk!
 
Józanodó csoport:
Hétfőn és kedden 15.00. órától 16.00-ig az absztinenciát megtartani és józanodni vágyókat várjuk. A csoport a Minnesota modell alapján működik, melyről bővebben inromálódhatsz ide kattintva: Minnesota Modell.
*Józanodás=Szerek használatától mentes, gondolkodás-, és viselkedésváltozásban megnyilvánuló folyamat, mellyel egy megváltozott életmód, életszemlélet kialakítása a cél. Ebben az értelemben nem a detoxikációs időszakra gondolunk. 
“A Minnesota azért működik, mert túlmutat azon a célon, hogy: ne igyál. Mélyreható, maradandó személyiségfejlődés a célja. Megváltoztatja az ember gondolkodását. Kritikus, érzelmileg sűrű helyzetekben az alkoholista azt mondja: gyorsan, nekem, sokat, még többet! Tele van hárításokkal, míg a józan vállalja önmagát, és nem arra törekszik, hogy megússza a dolgokat” Dr. Tóth Miklós: abcug.hu/legdurvabb-alkoholistakat-visszahozzak-az-eletbe/
 
 
Információs telefonvonal:
Telefonszolgáltatásunk érted van! Hívj, ha információkra van szükséged bármelyik szenvedélybetegséggel kapcsolatban, ha többet szeretnél tudni saját függőségedről vagy ha csak félsz, hogy már nem csak használod a szert, hanem függsz is tőle! Hívj bennünket, ha nem tudod, hol és hogyan kapcsolódhatsz be az egészségügyi vagy a szociális ellátó rendszerbe! Ha szűrésre szeretnél menni, de nem tudod,hogyan juthatsz oda! Ha félsz az elvonási tünetektől vagy egyszerűen nem mersz leállni! Segítünk, bízz bennünk! Szolgáltatásunk anonim!
 
 
Segítségnyújtás a szociális és/vagy  egészségügyi szolgáltatások eléréséhez:
Ha járatlan vagy Szegeden az ügyeid intézésében, fordulj hozzánk, informálunk a szükséges teendőkről és intézményekről! Megmondjuk, mi hol van, hogyan veheted igénybe a szolgáltatásokat,milyen feltételek teljesítése mellett!
 
Ártalomcsökkentés:
Ez a tevékenységünk azt segíti elő, hogy ne rombold tovább saját egészségedet! Próbáld a szerhasználat során megromlott fizikai és mentális állapotodat legalább azon a szinten tartani, ahol most van! Gyere, például, tűt cserélni! Add le nálunk a használtat, s kapsz helyette steril tűt! Vigyáznod kell magadra, és ebben segítünk! Teljes névtelenséget biztosítunk számodra, nem kell félned!
 
Krízisintervenció:
Krízisnek tekintjük az olyan érzelmileg kritikus, feszült, fájdalmas, túlterhelő állapotot, amelyben a személy a lelki egyensúlyát veszélyeztető helyzettel kénytelen szembenézni. Ekkor ezen körülmények mindennél fontosabbakká válnak számára, figyelmét, gondolatait teljes egészében kitöltik, ennek ellenére az aktuális helyzetet a szokásos problémamegoldási stratégiákkal nem tudja sem elkerülni, sem megoldani. Olyan fenyegető állapotok ezek, amelyek általában külső események hatására jönnek létre (trauma, életciklus váltás). A krízisben lévő személy fenyegetettséget, kilátástalanságot, tehetetlenséget él meg. Ilyen krízishelyzet megoldásában is segítenek munkatársaink.
 
 
Ez talán segít abban, hogy ne zárd be magad! Légy nyitottabb és merj őszinte lenni! Várunk!