Melody Beattie : Április 10. MÁSOK FELHASZNÁLÁSA FÁJDALMUNK ENYHÍTÉSÉRE

2017.04.10 09:10
Boldogságunk nem ajándék, amelyet más tart a kezében.
Azt, hogy jól érezzük magunkat, nem valaki más dönti el. Ha tehát erőltetni próbáljuk, biztosan csalódni fogunk. Rá fogunk jönni, hogy illúziót kergetünk. Az a valaki nem tart semmit a kezében. A szépen becsomagolt, szalaggal átkötött doboz, amelyben boldogságunkat reméltük megbújni, csupán káprázat!
Ha ahelyett, hogy arra próbálnánk kényszeríteni valakit, hogy csillapítsa fájdalmunkat, és adjon helyette örömöt, elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy felhagyjunk a kapkodással, és nyugodtan kézbe vegyük a problémáinkat, meg fogjuk lelni a boldogságot.
Persze, ha valaki a lábunkra lép, fájdalmat okoz, de a fájdalom megszűnik, ha leveszi a lábát. Ám a fájdalom még is csak a miénk. És a felelősség is, hogy szóljunk, vegye el a lábát.Akkor fogunk meggyógyulni, ha tudjuk, hogyan használjunk fel másokat
fájdalmunk enyhítésére. Ki fogunk gyógyulni a múltból. Olyan felismerésekhez jutunk, amelyek módosíthatják kapcsolataink irányát.
Látni fogjuk, hogy boldogságunk kulcsa mindvégig a mi kezünkben lapult. A mi kezünkben volt az a bizonyos doboz. Mihelyt kinyitjuk, miénk a tartalma.
Istenem, segíts észben tartanom, hogy nálam van boldogságom kulcsa! Adj bátorságot ahhoz, hogy nyugodtan foglalkozzam saját érzéseimmel. Ajándékozz meg olyan felismerésekkel, melyekkel javíthatok kapcsolataimon. Segíts, hogy abbahagyjam a kapcsolati függőség táncát, és elkezdjem gyakorolni a gyógyulás tánclépéseit.