Melody Beattie : Április 16. HAGYJUK MEGTÖRTÉNNI A DOLGOKAT

2017.04.16 09:53
Nem kell olyan keményen hajtanunk, hogy eljussunk a szükséges felismerésekhez. Megtanultuk, hogy előfordulnak fájdalmas és csalódást okozó dolgok, gyakran okkal és magasabb célért. Igen, ezekből sokszor valami jó sül ki. De nem kell túl sok időt és energiát fecsérelnünk arra, hogy kiderítsük életünk minden részletének okát és célját.
Előfordul, hogy nem indul el a kocsi. Csődöt mond a mosogatógép. Néha
meghűlünk. Elfogy a melegvíz. Olykor kifejezetten pocsék napunk van. És bár segít, ha elfogadjuk ezeket a bosszantó dolgokat, mégsem kell rágódnunk rajtuk, megkeresni a helyüket az események hálójában.
Oldd meg a problémát! Javíttasd meg a kocsit! Szereld meg a mosogatót! Ápold magad, hogy kigyógyulj a megfázásból! Várj a tusolással, amíg újra felmelegszik a bojler! Rázd le magadról ezt a pocsék napot! Ne végy mindent a szívedre!
Ha szükségünk van bizonyos felismerésre, akkor ebbe az irányba fognak vezetni. Az ismétlődő sémákat persze meg kell figyelni. De a nagy felismerések és a fontos folyamatok gyakran természetesen következnek be.
Nem kell megkérdőjeleznünk mindent azért, hogy megtudjuk, hogyan illeszkedik a "nagy tervbe". A terv - a tudatos érzékelés, a felismerés, a személyes fejlődés lehetősége - idejében felfedi magát. Talán éppen az a feladat, hogy megtanuljuk akkor is megoldani a problémáinkat, ha nem ismerjük pontos értelmüket. Talán éppen az a feladat, hogy bízzunk magunkban és tapasztalatunkban.
Ma hagyom, hogy megtörténjenek a dolgok, és nem aggódom minden egyes esemény jelentése miatt. Bízom abban, hogy ez gyorsabb fejlődéshez segít hozzá, mint ha folyton nagyító alá venném az eseményeket. Bízom abban, hogy feladataim idejében felfedik magukat előttem.