Melody Beattie : Április 20. HATÁRIDŐK

2017.04.20 10:54
"Nem tudom, hogy benne akarok-e maradni, vagy kiszállnék-e ebből a 
kapcsolatból. Hónapok óta küszködöm ezzel. Nem célravezető, ha függőben hagyom az egészet. Két hónapot adok magamnak a döntésre." 
(Név nélkül) 
"Már hat hónapja lóg a fejem fölött Domoklesz kardjaként ez a megoldatlan 
probléma.Nem tudom biztosan, mit tegyek. Össze vagyok zavarodva. Nem tudom biztosan, mit tegyek. Egy hónapot adok magamnak a megoldásra." 
(Név nélkül) 
Néha segít, ha határidőt jelölünk ki: ha megoldatlan problémákkal szembesülünk, ha már jó ideje nem tudunk dönteni valamiben, vagy zavartan botladozunk egy probléma körül. Persze nincs kőbe vésve az a határidő. Kijelölünk magunknak valamilyen időkeretet, hogy addigra nem érezzük magunkat olyan tehetetlennek, és a megoldásra összpontosítunk. A határidő kijelölése felszabadíthatja energiánkat: félretehetjük a gondot, és hagyhatjuk, hogy az univerzum, Felsőbb Erőnk és mi magunk majd együtt közelítsünk a megoldáshoz. 
Nem kell mindig közölnünk másokkal, hogy kijelöltünk egy határidőt. Néha jobb, ha hallgatunk róla, különben úgy érezhetik, hogy megpróbáljuk irányítani őket, és fellázadhatnak a határidő ellen. Néha viszont másoknak is tudtára adhatjuk ezt a határidőt. A határidők elsősorban minket segítenek. Ésszerűeknek kell lenniük, és megfelelniük az adott helyzetnek. Helyes alkalmazással jótékony eszközként segíthetnek, hogy úgy birkózzunk meg egy-egy komoly problémával és helyzetekkel, hogy ne érezzük csapdába magunkat. Segíthetnek, hogy megszabaduljunk aggodalmainktól; így energiánkat konstruktívabb módon használhatjuk fel. Kimozdíthatjuk magunkat is abból a kínos helyzetből, hogy úgy érezzük, egy másik személy vagy egy megoldhatatlan probléma áldozatai vagyunk. A határidők segíthetnek a problémától távolabbra helyezkedni, ezzel megkönnyítik előrehaladásunkat.
Ma megfontolom, hogy segíthet-e életem valamely területén a határidő kijelölése. Isteni bölcsességet és útmutatást kérek ehhez, hogy a kellő időben oldhassam meg elhúzódó problémáimat.