Melody Beattie : Április 28. HARAG CSALÁDTAGJAINKKAL SZEMBEN

2017.04.28 10:21
Sokan haragszunk családunk egyes tagjaira, s ez az évek múlásával halmozódik. Sokunknak a harag volt az egyetlen lehetősége arra, hogy megszakítson egy egészségtelen kapcsolatot valamelyik családtagjával. Ez volt az az erő, mely
meggátolta, hogy bizonyos családtagjaink fogságban tartsanak mentálisan,
érzelmileg, néha spirituálisan is.
Fontos, hogy bűntudat és szégyen nélkül érezzük át - és fogadjuk el - haragunkat családunk tagjaival szemben. Fontos, hogy megvizsgáljuk a családunk tagjaival kapcsolatos bűntudatunkat, mert a harag és a bűntudat gyakran összefonódik.
Elfogadhatjuk azt a haragot, sőt örülhetünk neki, mert megvédett bennünket. De kitűzhetünk újabb célt is: élni fogunk a szabadságunkkal.
Ha ezt megtesszük nem lesz szükségünk többé a haragra; eljuthatunk a megbocsátáshoz.
Gondolj szeretettel családod tagjaira! De engedd meg magadnak azt is, hogy haragudj. Bizonyos ponton igyekezz megszabadulni a haragodtól. De légy elnéző magaddal, ha időről időre újra felbukkan.
Mondj köszönetet Istennek érzéseidért! Érezd át őket! Engedd el őket! Kérd Istent, áldja meg a családodat, és vigyázzon rá! Kérd Istent, hogy segítsen szabaddá válnod!
Hagyd, hogy a gyógyulás arany fénye ragyogjon mindazokra, akiket szeretsz, és azokra is, akikre haragszol! Hagyd, hogy a gyógyulás arany fénye ragyogjon rád is.
Bízz abban, hogy a gyógyulás ebben a pillanatban is tart!
Segíts elfogadnom minden lehetséges érzést családom tagjaival szemben. Segíts, hogy hálás lehessek a tőlük kapott leckékért. Elfogadom a gyógyulás arany fényét, mely most rám és családomra ragyog. Köszönetet mondok Istennek azért, hogy a gyógyulás nem mindig csinos kis csomagban érkezik.