Melody Beattie : Augusztus 16. ÖNMAGUNK MEGMENTÉSE

2017.08.16 09:15
Egy mártírt senki sem szeret.
Milyen érzés mártírok közelében lenni? Bűntudat és harag fog el, csupa negatív gondolat és érzés, úgy érezzük, csapdába estünk, és minél előbb ki akarunk belőle szabadulni.
Sokunk kifejlesztette magában azt a hitet, hogy akkor kapjuk meg azt, amit akarunk, ha folyton mindentől megfosztjuk magunkat, nem törődünk az érdekeinkkel, feláldozzuk magunkat, és feleslegesen szenvedünk.
Az a dolgunk, hogy észrevegyük képességeinket, az erősségeinket, és hogy ezeket fejlesztve, segítségükkel cselekedve gondoskodjunk magunkról.
Az a dolgunk, hogy észrevegyük, ha megfosztjuk magunkat valamitől, és kárpótoljuk érte magunkat. A folyamat bennünk kezdődik el azzal, hogy felismerjük, mi az, amit megérdemlünk, és nem fosztjuk meg tőle magunkat.
Az élet kemény, de nem kell még nehezebbé tennünk azzal, hogy elhanyagoljuk magunkat. A szenvedés nem dicsőség, csupán szenvedés. Fájdalmunk nem akkor szűnik meg, ha megjelenik életünkben a megmentő, hanem akkor, ha felelősséget vállalunk magunkkért, és megszüntetjük a fájdalmunkat.
Ma én leszek saját megmentőm. Nem várok másra, hogy helyettem szüntesse meg gondjaimat és oldja meg problémáimat.