Melody Beattie : Augusztus 17. GYÓGYÍTÓ GONDOLATOK

2017.08.17 09:21
Legyenek gyógyító gondolataid!
Ha neheztelést vagy haragot érzel, kérd Istent, segítsen átérezni és okulni belőle,majd engedd el. Kérd, hogy áldja meg azokat, akikre haragszol.Kérd, hogy áldjon meg téged is.
Ha félsz, kérd, hogy vegye el tőled a félelmedet. Ha nyomorúságosan érzed magad, erőltesd a hálát. Ha úgy érzed, meg vagy fosztva valamitől, tudd, hogy van belőle elég mindenkinek.
Ha szégyelled magad, nyugtasd meg magad, hogy nincs veled semmi baj. Ha kételkedsz abban, hogy jól időzítettél-e valamit vagy jó helyen állsz-e ott, ahol vagy, mondd azt magadnak, hogy nincs semmi baj, éppen ott tartasz, ahol tartanod kell. És győzd meg magad arról, hogy mások is így vannak vele.
Ha a jövőn tűnődsz, mondd azt magadnak, hogy szép és jó lesz. Ha pedig visszanézel a múltba, semmit ne bánj.
Ha problémákat észlelsz, mondd azt magadnak, hogy idejében megtalálod a megoldást, és a probléma is megajándékoz valamivel.
Ha ellenállsz gondolataidnak vagy érzéseidnek, gyakorold az elfogadást. Ha kínosan érzed magad, tudd, hogy elmúlik ez is. Ha vágyat vagy szükséget érzel valamire, mondd azt magadnak, hogy teljesülni fog. Ha aggódsz azok miatt, akiket szeretsz, kérd Istent, hogy védje meg őket és törődjék velük. Ha magad miatt aggódsz, kérd ugyanezt.
Gondolj másokra szeretettel. Magadra is.Azután pedig figyeld, ahogy gondolataid átalakítják a valóságot.