Melody Beattie : Augusztus 18. ÉRTÉKELD A PILLANATOT!

2017.08.18 09:14
"A távolabbra helyezkedés együtt jár azzal, hogy a jelen pillanatban élünk: itt és most. Megengedjük, hogy az élet megtörténjék ahelyett, hogy erőltetni vagy irányítani próbálnánk. Nem neheztelünk a múltra, és nem félünk a jövőtől. Minden napból a lehető legtöbbet hozzuk ki."
(Ne függj többé senkitől!)
E pillanatban pontosan ott vagyunk, ahol lennünk kell, és ahová szántak.Milyen gyakran pazaroljuk időnket és energiánkat arra, hogy azt kívánjuk, bárcsak mások vagy bárcsak valahol másutt lennénk, bárcsak mást csinálhatnánk!
Ha azt hisszük, a jelen pillanat merő tévedés, feleslegesen összezavarjuk magunkat, tévútra tereljük energiánkat. Mert pontosan ott vagyunk, ahol éppen most lennünk kell. Érzéseink, gondolataink, körülményeink, a ránk váró feladatok és kihívások mind részei a tervnek.
Térj haza önmagadba! Térj vissza a jelen pillanatba! Azzal nem változtathatunk a dolgokon, ha elmenekülünk vagy elhagyjuk a jelent. Úgy változtathatunk rajtuk,ha elfogadjuk őket és megadjuk neki magunkat. Egyes helyzeteket könnyebb elfogadni, másokat nehezebb. Jó adag hit kell ahhoz, hogy bízzunk a folyamatban,minden egyes momentumában anélkül, hogy túlságosan ragaszkodnánk a múlthoz, vagy túl messzire próbálnánk tekinteni a jövőbe. Add meg magad a pillanatnak!
Ha dühöt érzel, őrjöngj! Ha kijelölsz egy határt, ragaszkodj hozzá. Ha gyászolni valód van, gyászolj. Kövesd az ösztöneidet. Ha feladatod van, vesd bele magad.
Fogadd el a pillanatot. Ott vagyunk, ahol vagyunk, és jól van így. Épp itt kell lennünk ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol holnap szeretnénk lenni.
Istenem, segíts elengednem azt az igényemet, hogy valaki más legyek, mint aki most vagyok. Segíts, hogy teljesen átadhassam magam a jelen pillanatnak.
Elfogadom és megadom neki magam, akár nehéz, akár könnyű, mert bízom az egész folyamat pozitívumában. Felhagyok azzal, hogy irányítani próbáljam; inkább lazítok és hagyom, hogy minden részletében megtapasztaljam.