Melody Beattie : December 08. SZÜKSÉGLETEINK ÉRTÉKELÉSE

2016.12.08 08:54
Ha nem kérjük azt, amire vágyunk és amire szükségünk van, háttérbe szorítjuk magunkat. Ennél többet érdemlünk.
 
Lehet, hogy arra tanítottak, udvariatlanság vagy illetlenség, ha szót emelünk saját érdekünkben. Az az igazság, hogy ha nem tesszük, teljesületlen vágyaink és igényeink később visszatérnek, és ott fog kísérteni minden kapcsolatunkban. Végül megdühödünk, neheztelünk vagy büntetni fogunk valakit azért, mert nem találták ki, mit szeretnénk.
 
Lehet, hogy azért vetünk véget egy kapcsolatnak, mert a ki nem mondott szükségleteinket nem elégíti ki.
 
A meghittséget és igazi közellétet csak olyan kapcsolatban érhetjük el, amelyben mindkét ember elmondhatja, mire van szüksége. Erre mindenképpen szükség van a meghittség fenntartásához.
 
Megeshet, hogy követelnünk kell, amit szeretnénk. Ez az, amit a határ kijelölésének nevezünk. Nem azért tesszük, hogy fölébe kerekedjünk a másiknak, hanem azért, hogy a saját életünket mi irányíthassuk.
 
Szintén nagyon fontos a szükségleteinkhez való hozzáállásunk. Értékelnünk és komolyan kell vennünk őket, ha elvárjuk, hogy mások is komolyan vegyenek. Ezáltal jelentős változás állhat be életünkben. Elkezdik kielégíteni a vágyainkat.
 
Ma tiszteletben tartom a saját és mások vágyait és szükségleteit. Elmondom magamnak, másoknak és Felsőbb Erőmnek, mire van szükségem, és mit szeretnék. És odafigyelek mások igényeire is.