Melody Beattie : December 11. MEGERŐSÍTÉSEK

2016.12.11 09:20
Gyógyulásunk útján választások elé kerülünk, hogyan használjuk eredményesen szellemi energiáinkat.
A pozitív szellemi energia, a pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy elrugaszkodunk a valóságtól, vagy letagadjuk. Ha valami nem tetszik, tiszteletben tartjuk saját véleményünket. Ha észreveszünk egy problémát, becsületesen bevalljuk. Ha valami nem megy, elfogadjuk a valós helyzetet. De nem foglalkozunk szünet nélkül életünk negatívumaival. Bármire fordítjuk energiáinkat, erősebbek leszünk tőle. A jó dolgok erősítésének varázslatos hatása van, mert amit megerősítünk, megnövekszik. A jó erősítésének egyik lehetősége a szóbeli megerősítés, egyszerű kijelentések, amelyeket magunknak mondunk: „Szeretem magam… Elég jó vagyok… Az életem jó… Örülök annak, hogy élek… Meg fogom kapni, amire szükségem van… Képes vagyok rá…”
Gyógyulásunk során nem azt kell eldöntenünk, használjuk-e ezt a módszert. Hiszen azóta erősítgetjük magunkban gondolatainkat és hiedelmeinket, amióta megtanultunk beszélni. Azt kell eldöntenünk, mit akarunk megerősíteni.
 Ma a jót fogom erősíteni magamban, másokban és az életben. Hajlandó vagyok elengedni negatív gondolatmintáimat, és pozitív gondolatokkal helyettesítem őket. Én döntöm el, mi az, amit meg akarok erősíteni, és mindig a jót választom.