Melody Beattie : December 14. VILÁGOS GONDOLKODÁS

2016.12.14 09:28
Igyekezz világosan gondolkodni! A tagadás sokunk gondolkodását beárnyékolja. Némelyikünk elvesztette önmagába vetett hitét, mert olyan sok időt töltött el azzal, hogy tagadta a valóságot. De az sem segít rajtunk, ha saját gondolkodásunkban sem hiszünk. A tagadásba vetett hitünket kell feladnunk.
 
Nem azért folyamodtunk a tagadáshoz – akár a magunk, kár mások problémájáról van szó – mert valami hiányzott belőlünk. A tagadás a lélek lengéscsillapítója: addig véd bennünket, amíg fel nem készülünk rá, hogy megbirkózzunk a valósággal.
 
A gyógyulás és a világosan gondolkozás nem jelenti azt, hogy soha többé nem nyúlunk a tagadás eszközéhez. A tagadás az első lépés az elfogadás felé, és életünk nagy részében arra törekszünk, hogy elfogadjunk valamit.
 
A világos gondolkodás azt jelenti, hogy nem hagyjuk magunkat elmerülni a negatívumokban vagy irreális elvárásokban. Kapcsolatban maradunk szintén a gyógyulás útján haladó társainkkal. Elmegyünk a csoportfoglalkozásokra, ahol lelkünk és szellemünk megbékélhet, és a többiektől valóságos támogatást kaphatunk. Feldolgozzuk a Lépéseket, imádkozunk és meditálunk.
 
Gondolkodásunkat úgy tartjuk a helyes vágányon, hogy megkérjük Felsőbb Erőnket, segítsen benne, nem pedig úgy, hogy elvárjuk, Ő vagy valaki más gondolkozzék helyettünk.
 
Ma arra törekszem, hogy életem minden területén kiegyensúlyozottan, világosan gondolkodjam.