Melody Beattie : December 21. EGYENSÚLY

2016.12.21 08:12
Igyekezz, hogy a másokkal szembeni elvárásaid kiegyensúlyozottak legyenek! Törekedj az egészséges toleranciára! A múltban talán túl sokat vagy túl keveset toleráltunk. Túl sok vagy túl kevés volt az, amit elvártunk másoktól.
 
Esetleg a két szélsőség közt ingadoztunk: néha szó nélkül eltűrtük, hogy mások bántsanak, becsapjanak, rosszul bánjanak velünk; máskor nem viseltük el az emberek normális emberi (néha tökéletlen) viselkedését sem. Bár jobb, ha egyik szélsőséges állapotban sem időzünk túl sokáig; így változnak az emberek – mármint a hús – vér emberek, akik a maguk tökéletlen módján küzdenek a jobb életért, kapcsolataik javításáért, a hatékonyabb viselkedésért egy-egy kapcsolaton belül. De ha megnyílunk önmagunk és a gyógyulás folyamata előtt, kis idő múlva újabb átalakulás kezdődik bennünk: eljön az ideje, hogy búcsút mondjunk a szélsőségeknek, és megkeressük az egyensúlyt.
 
Bízhatunk magunkban és a gyógyulás folyamatában: biztos eljuttat arra a pontra, ahol az adás és elfogadás egyensúlyba kerül, ahol megértjük a többieket és magunkat, és ésszerű elvárásokat támasztunk.
 
Ma gyakorolni fogom, hogy elfogadjam azt, ahogy a változás zajlik. Ha valamilyen szélsőséges viselkedésre támad igényem, elfogadom egy időre. De célom a tolerancia és az elvárások egészséges egyensúlya bennem és másokban egyaránt.