Melody Beattie : December 28. PÁNIK

2016.12.28 10:57
Ne ess pánikba!
 
Ha mégis elfog a pánik, nem muszáj hagynunk, hogy ez szabja meg a viselkedésünket. A pánik által vezérelt viselkedés általában önpusztító. Mindegy, milyen a helyzet, milyenek a körülmények, a pánik nem jó alap semmihez.
 
Mindegy, milyen a helyzet, milyenek a körülmények, mindig akad egy perc arra, hogy mélyeket lélegezz, visszanyerd a békédet és nyugalmadat.
 
Soha nem kell többet tennünk, mint amennyi ésszerű. Soha! Nem muszáj olyasmit tennünk, amire képtelenek vagyunk vagy nem tudjuk megtanulni.
 
Ez a program, az egészséges élet, amelyet keresünk, a belső békére és a nyugodt bizalomra épül. Bízunk magunkban, Felsőbb Erőnkben és a gyógyulás folyamatában.
 
Ne ess pánikba! Ez letérít az ösvényről. Lazíts! Lélegezz mélyeket! Hagyd, hogy szétáradjon testedben és lelkedben a béke. Ha megvan ez az alap, forrásod gondoskodik arról, hogy legyen miből merítened.
 
Ma külön problémaként kezelem a pánikot, rögtön felfigyelek rá. Nem hagyom, hogy a pánik szülte gondolatok és érzelmek motiváljanak. Hagyom, hogy a béke és a bizalom motiválja érzelmeimet, gondolataimat és viselkedésemet.