Melody Beattie : Február 19. A MAGUNK ÚTJA

2017.02.19 10:07
"Csak néhány órát töltöttem együtt egy csoporttársammal, és úgy éreztem, lassan begolyózom. Ez a nő azt állítja, hogy csak úgy haladhatok a programban, ha elmegyek az ő templomába, és alávetem magam az egyház szabályainak. Egyre erőszakosabb lett. Ő sokkal régebben csinálja már ezt a programot, mint én.
Folyton arra gondoltam, hogy tudnia kell, mit beszél. De valahogy nem éreztem helyesnek az egészet. Most meg tisztára bolondnak tartom magam, meg bűnösnek, és félek és szégyellem magam."
( Név nélkül )
A Tizenkét Lépéses program által ajánlott spirituális ösvény és a kilátásba helyezett fejlődés nem függ semmilyen vallásos hittől. Nem kapcsolódik semmilyen felekezethez vagy szektához. A programban is megfogalmazódik, hogy minden vallásos felekezettől és szektától függetlenül működik.
Ne hagyjuk senkinek, hogy a vallás miatt piszkáljon a gyógyulás során. Ne hagyjuk, hogy nyaggatásuk miatt szégyellni kelljen magunkat, féljünk vagy értéktelenebbnek véljük magunkat azért, mert nem sorakoztunk fel az ő vallásuk mögé.
Ne hagyjuk, hogy ilyesmit tegyenek velünk Isten és a szeretet nevében, s
úgymond, gyógyulásunk elősegítésére.
Az a spirituális élmény, melyhez gyógyulásunk közben (vagy a Tizenkét Lépéses program révén) eljutunk, saját spirituális élményünk lesz. Istennel való érintkezés, kapcsolatfelvétel egy Felsőbb Erővel, ahogy Istent értelmezzük. Mindenkinek meg kell találnia a maga spirituális ösvényét. Mindenkinek magának kell kapcsolatot
teremtenie Istennel. Mindenkinek szüksége van egy nála nagyobb erőre. Ezek az eszmék meghatározóan fontosak gyógyulásunkhoz.
Felsőbb Erőm, segíts, hogy tudjam: senkinek se kell hagynom, hogy tukmálja saját vallásos hitét. Ha ezt összekeverik azzal a spirituális élménnyel, amely a gyógyulással elérhető, kérlek, segíts, hogy jelezzem: ez az ő problémájuk, nem az enyém. Segíts felfedeznem és kifejlesztenem a saját spiritualitásomat. Vezess spirituális fejlődésemben isteni bölcsességeddel.