Melody Beattie : Február 22. A PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA

2017.02.22 08:59
"A Te segítséged kérem, hogy áthághassam magam minden problémámon, s ezzel is Téged dicsérjelek."
(Névtelen Alkoholisták)
Sokan éltünk át olyan helyzeteket, amikor nem tartották helyesnek, ha bármilyen problémánk van, s azzal azonosulunk, vagy egyáltalán beszélünk róla. A problémák tagadása életstratégiánk részévé vált: így küzdöttünk meg velük.
Gyógyulásunk során is előfordulhat, hogy félünk a problémáktól. Esetenként több időt tölthetünk egy-egy probléma lereagálásával, mint a megoldásával. Kicsúszik kezünkből a lényeg: elveszítjük a tanulságát, s ezzel a benne rejlő ajándékot. A problémák életünk részei; azok a megoldások is. Egy probléma megléte nem jelenti azt, hogy az élet szörnyű és csupa negatívum. Ha valamilyen problémánk támad, attól még nem vagyunk defektesek. Mindenkinek vannak megoldásra váró problémái.
A gyógyulási folyamatban megtanulunk a megoldásra összpontosítani. Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az adott probléma a miénk-e. Ha kiderül, hogy nem, valójában az a gond, hogy nem őriztük jól a határainkat. Ezután kell megkeresnünk a legjobb megoldást. Ez lehet valamilyen cél kitűzése, segítségkérés, információk gyűjtése, aktív cselekvés. Vagy éppen az elengedés.
A gyógyulás nem tesz immúnissá a problémákkal szemben. Nem is ment meg
tőlük. De megtanulunk szembenézni velük és megoldani őket. Bízhatunk
problémamegoldó képességünkben, ugyanakkor tudhatjuk, hogy nem vagyunk
teljesen magunkra utalva. A problémák nem azt jelentik, hogy Felsőbb Erőnk "pikkel ránk". Bizonyos problémák az élet szerves részei, másokhoz csak nekünk van szerencsénk, és megoldásuk közben előbbre lépünk.
Nézz szembe a ma aktuális problémáival és oldd meg őket!
Ne aggódj fölöslegesen a holnapiak miatt; idejében meglesznek azok
megoldásának eszközei is.
A problémáinkkal való szembenézés és Felsőbb Erőnk segítségével való
megoldásuk azt jelzi, hogy élünk, fejlődünk és élvezhetjük e fejlődés hasznát.
Istenem, segíts, hogy szembenézhessek mai problémáimmal, és megoldhassam
őket. Segíts megtennem, ami rám vár, a többit pedig segítsd elengednem.