Melody Beattie : Január 02. Egészséges határok

2017.01.02 11:08
"Lelki felépülésem során a határok döntő fontosságúak. A gyógyulásom minden egyes szakaszához hozzátartozik, hogy egészséges határokat húzzak. Szükség van rájuk önbecsülésem növeléséhez, az érzéseimmel való bánásmód elsajátításához, és ahhoz, hogy megtanulhassak igazán szeretni, becsülni önmagamat.
A határok lényem mélyéről jönnek. Azokhoz a folyamatokhoz kapcsolódnak, melyek során elengedem a bűntudatot és a szégyent, és megváltoztatom hiedelmeimet arról, hogy mi az, amit megérdemlek.
Miközben egyre világosabban látom mindezt, tisztábban körvonalazódnak a határaim is. A határaim kapcsolódnak egy fensőbb időzítéshez is. Akkor fogom meghúzni őket, amikor készen állok erre, egyetlen pillanattal sem előbb.
Ugyanígy tesznek mások is. 
Van valami varázslatos abban a pillanatban, amikor készen állok a határaim kijelölésére.
Tudom, hogy amit mondok, úgy is gondolom, így mások is komolyan vesznek engem. A dolgok megváltoznak, és nem azért, mert irányítani próbálok másokat, hanem azért, mert én változom meg.
Mai megerősítés:
Ma bízom abban, hogy a saját tempómban megtanulok és kifejlesztek magamban mindent, amire szükségem van életemben, és képes vagyok kijelölni határaimat is.
Az időzítés pedig csak tőlem függ."