Melody Beattie : Január 16. IMA

2017.01.16 09:19
„Valójában az ima az egyetlen igazi cselekvés a szó teljes értelmében, mert az ima az egyetlen, amely megváltoztatja a jellemet. Az igazi változás a jellem vagy a lélek változása.”
(Emmet Fox: Hegyi beszéd)
Erica Jong úgy fogalmaz, hogy spirituális lények vagyunk, akik történetesen
emberek. Az ima és a meditáció a lelkünkkel való törődés eszköze. A Névtelen Alkoholisták és egyéb hasonló szervezetek Tizenkét Lépést tartalmazó gyógyulási programja, Tizenegyedik Lépésként az imát és a meditációt javasolja.
Az ima és a meditáció nem kapcsolódik feltétlenül szervezett valláshoz. Olyan módszerek, melyek segítségével javíthatjuk személyes kapcsolatunkat egy nálunk Magasabb Erővel – melyet jobb kifejezés híján Felsőbb Erőnek nevezünk ezután –s így jobbá tehetjük magunkat, az életünket, és elősegíthetjük fejlődésünket. Az imában Istennel érintkezünk. Nem muszájból tesszük, hanem azért, mert akarjuk. Lelkünket így kapcsoljuk össze forrásával.
Megtanulhatjuk, hogyan gondoskodjunk érzelmi, mentális és fizikai szükségleteinkről. Megtanulhatjuk, hogyan változtassunk magatartásunkon. De azt is, hogyan gondoskodjunk szellemünkről, lelkünkről, mert itt kezdődik minden igazi változás.Valahányszor Istennel beszélgetünk, valami átalakul bennünk. Valahányszor Fesőbb Erőnkhöz kapcsolódunk, valaki meghallgat, megérint és megváltoztat, mégpedig javunkra.
Ma gyakorolni fogom az imát és a meditációt. Akár kétségbeesett leszek, kár nyugtalan vagy békés, kísérletet teszek arra, hogy Felsőbb Erőmhöz kapcsolódjam legalább egyetlen pillanatra.