Melody Beattie : Július 07. ENGEDD KI A GŐZT!

2017.07.07 11:01
"Engedj meg magadnak egy kis zúgolódást!"
( Charlotte Davis Kasl, a filozófia tudományok doktora: A nő, a szex és a függőség.)
Engedd ki a gőzt! Engedd ki mind!
Ha már gyógyulóban vagyunk, lehet, hogy úgy érezzük, nem helyes panaszkodni,és zúgolódni. Azzal áltathatjuk magunkat, hogy ha igazán jól haladnánk, nem lenne okunk panaszra.Mit jelent ez? Nem lesznek érzelmeink? Nem temetnek maguk alá? Nem lesz
szükségünk arra, hogy kiengedjük a gőzt, és átverekedjük magunkat életünk nemoly- kellemes, nem-oly-tökéletes, nem-oly-csinos szakaszain?
Megengedhetjük magunknak, hogy szabadjára engedjük érzéseinket, kockázatot vállaljunk, és másokkal szemben sebezhetőek legyünk. Nem kell minden pillanatban olyan nagyon összeszedettnek lennünk, mert az inkább függőség, mint gyógyulás. Ha szabadjára engedjük az érzéseket, az még nem jelenti azt, hogy alá kell merülnünk a nyomorúságunkba vagy mártíromságunkba.
A felgyülemlett érzések kiengedése az önmagunkkal való törődés fontos eleme lehet. Eljutunk oda, ahonnan már képesek vagyunk továbblépni.
Az önfeltárás nem merül ki abban, hogy szépen elmeséljük valakinek, mit érzünk.Olykor azzal a kockázattal jár, hogy megosztjuk a másikkal emberi oldalunkat, azt, amelyik tele van félelemmel, szomorúsággal, sértődöttséggel, gyakran oktalan haraggal, hitehagyottsággal.
Ne féljünk attól, hogy megmutatkozzék emberi mivoltunk. Ebben a folyamatban másoknak is megengedjük, hogy emberek lehessenek. Az összeszedett embereknek is vannak kevésbé összeszedett pillanataik. Néha szétesünk - kiadunk magunkból mindent - s éppen ez által szedhetjük össze magunkat újra.
Ma kiengedek magamból mindent, ha erre van szükségem.