Melody Beattie : Július 22. A BIZALOM ÚJRATANULÁSA

2017.07.22 09:33
A bizalom sokunk számára problémás. Hosszú időn át keményen próbálkoztunk azzal, hogy arra érdemtelenekben bízzunk. Újra, meg újra elhittük hazugságaikat, és ígéreteiket, melyeket soha nem tartottak be. Némelyikünk abban bízott, hogy valaki megteszi a lehetetlent, például egy masszív alkoholista többé nem iszik.
Némelyikünk nem megfelelő módon bízott Felsőbb Erőnkben. Bíztunk Istenben, hogy másokat rávesz arra, tegyék meg, amit szeretnénk, aztán amikor ez nem következett be, úgy éreztük, elárult minket.
A legtöbben ráadásul úgy tanultuk, hogy magunkban sem bízhatunk.
Gyógyulásunk során behegednek a bizalmunkon ejtett sebek. Újra megtanulunk bízni. Elsőként saját magunkban. Akik azt állították, hogy nem, hazudnak.
Megtanulhatjuk, hogy megfelelő módon bízzunk Felsőbb Erőnkben. Ne azt kérjük tőle, hogy vegyen rá másokat arra, amit mi szeretnénk, hanem azt, hogy segítsen gondoskodni magunkról, és a lehető legjobb körülményeket teremtse meg életünkben.
Bízhatunk és élet és a gyógyulás folyamatában. Nem kell irányítanunk, nem kell kényszeresen figyelnünk. Lehet, hogy nem mindig értjük, mi mire jó, de bízhatunk benne, hogy végül jó sül ki belőle.
Ha ezt megtanuljuk, megtanulhatjuk azt is, hogy másokban bízzunk. Ha bízunk Felsőbb Erőnkben, és magunkban, tudni fogjuk, kiben bízhatunk és miért.
Talán mindig is tudtuk. Csak nem hallgattunk eléggé magunkra, vagy nem bíztunk meg abban, amit hallottunk.
Ma megerősítem magamban, hogy meg tudom tanulni a bizalmat. Bízhatom
magamban, Felsőbb Erőmben, és gyógyulásomban. Meg tudom tanulni azt is, hogy másokban megfelelő módon bízzam.