Melody Beattie : Július 26. ERŐNK BIRTOKBAVÉTELE

2017.07.26 11:24
Hát nem látod? Nem, muszáj eltűrnünk, hogy az élet, az emberek, különböző szituációk, a munkánk, barátaink, szerelmünk, családunk vagy mi magunk - az érzéseink, gondolataink, a körülményeink - áldozattá változtassanak. Nem vagyunk áldozatok - NEM KELL AZZÁ LENNÜNK - Ez a lényege az egésznek.
Igen, fontos, hogy belássuk és elfogadjuk, ha erőtlenek vagyunk. De ez csak az első lépés, afféle bevezetés a gyógyulás művészetébe. Ezután pedig birtokba kell vennünk az erőnket. Változtatnunk azon, amin lehet. Mert sok mindenen változtathatunk.
Élhetünk erőnkkel, bárhol vagyunk, bárhová megyünk, bárkivel vagyunk együtt.
A kezünk nincs megkötözve, nem csúszunk tehetetlenül a porban, megadva
magunkat, következzék bármi. Mindig tehetünk valamit! Szólhatunk!
Tiltakozhatunk! Megoldhatjuk a problémát. El is mehetünk. És visszajöhetünk, de már a magunk szabta feltételek szerint. Visszautasíthatjuk, hogy mások manipuláljanak.
Ha a körülményeinken nem változtathatunk, változtathatunk hozzáállásunkon. Ha bátran szembenézünk saját problémáinkkal, már nem vagyunk áldozatok.
Nem vagyunk áldozatok, csak ha mi akarjuk.
Ma emlékeztetem magam arra, hogy nem vagyok áldozat, és nem is kell azzá válnom, történjék velem bármi. Keményen munkálkodom azon, hogy soha ne lehessek többé áldozat. Mindegy, hogy érem ezt el; lehet, hogy ki kell jelölnöm vagy meg kell erősítenem bizonyos határokat, vagy el kell mennem, vagy tisztáznom kell az érzelmeimet. Istenem, segíts megszabadulnom attól az igényemtől, hogy mindenáron áldozatnak higgyem magam!