Melody Beattie : Június 15. MÁRTÍROK VETÉLKEDÉSE

2017.06.15 09:10
"Igen, tudom, hogy a párod alkoholista, de nekem a fiam az, és az egészen más.Sokkal rosszabb!"
Az én fájdalmam nagyobb a tiédnél!
Milyen könnyen eshetünk ilyesfajta csapdákba! Meg akarjuk mutatni másoknak,milyen szerencsétlen áldozattá tettek, milyen igazságtalan velünk az élet, micsoda mártíromság ez a sors. És addig nem vagyunk boldogok, amíg meg nem tesszük.
Fájdalmunkat, szenvedésünket senkinek nem kell bizonygatnunk. Mi tudjuk, hogy fájt. Tudjuk, hogy szenvedtünk. Sokunk jogilag is áldozat volt. Sokunknak nehéz és fájdalmas leckéket kellett megtanulnia. Célunk a gyógyulás során nem az, hogy másoknak megmutassuk, mennyire bántottak, vagy mennyire bántottunk másokat. Az a cél, hogy ne fájjon többé, és ezt a megoldást osszuk meg másokkal is.
Ha valaki elkezdi bizonygatni mennyire fáj neki, egyszerűen mondjuk azt: "Ez úgy hangzik, hogy bántottak." Lehet, hogy az illető csak fájdalmának tudomásul vételét keresi.
Ha azon kapjuk magunkat, hogy azt bizonygatjuk, mennyire megbántottak minket,vagy rá akarunk licitálni másvalaki fájdalmára, álljunk meg egy pillanatra,gondoljuk át, mi megy végbe bennünk. Nincs olyan díj, jutalom, melyet a szenvedéssel lehet elnyerni, ahogy ezt
megpróbáltuk elhitetni magunkkal kapcsolati függésünk csúcspontján. A jutalom az, ha megtanuljuk megszüntetni a fájdalmat, és az öröm, a béke és a kiteljesedés veszi át a helyét.
Ez a gyógyulás nagy ajándéka, melyet egyformán megkapunk, akár többet szenvedünk, mint mások, akár kevesebbet.
Istenem, segíts, hogy minden leckéért hálás legyek, még azokért is, melyek a legtöbb fájdalmat és szenvedést okozták. Segíts, megtanulnom, amit meg kell tanulnom, hogy megszüntethessem a fájdalmamat. Segíts a gyógyulásra összpontosítanom a fájdalom helyett.