Melody Beattie - Június 24. TÁVOLABBRA HELYEZKEDÉS

2017.06.24 09:45
A távolabbra helyezkedés sokunk számára még nem természetes. 
De ha felismerjük e gyógyulási elv értékét, belátjuk, hogy a távolabbra helyezkedés létfontosságú dolog. A következő történet azt beszéli el, hogyan jutott el egy asszony, ennek megértéséhez.
"Először akkor gyakoroltam a távolabbra helyezkedést, amikor alkoholista férjemet elengedtem. Már hét éve ivott - amióta összeházasodtunk. 
Én pedig egész idő alatt tagadtam, hogy alkoholista, és megpróbáltam leszoktatni az ivásról. Szörnyű dolgokat műveltem, hogy rávegyem, hagyja abba az ivást, lássa meg a fényt, vegye észre, mennyire bánt engem ezzel.
Azt gondoltam, helyesen cselekszem, amikor megpróbálom irányítani. Aztán egyik éjszaka rájöttem, valójában mi is történik. Felismertem, hogy próbálkozásaim soha nem oldják meg a problémát. Azt is láttam, hogy a saját életem is elviselhetetlenné vált. Nem tudtam rávenni semmi olyasmire, amit ő maga nem akart. Az ő alkoholizmusa irányított engem is, pedig én nem ittam. Szabadon engedtem: tegye, amit akar. Az az igazság, hogy eddig is azt tette. És a dolgok megváltoztak azon az éjszakán, amikor távolabbra helyeztem magam tőle. Ő is megérezte ezt, én is. Amikor szabadon engedtem, szabaddá tettem magamat is, hogy élhessem a saját életemet.
Azóta sokszor kellett gyakorolnom a távolabbra helyezkedés elvét. Távolabbra kellett helyezkednem a beteg és az egészséges emberektől egyaránt. Az elv soha nem vallott kudarcot."
Ma, ha lehet, szeretettel távolabbra helyezkedem.