Melody Beattie : Június 29. ISTEN AKARATA

2017.06.29 09:41
Isten akarata legtöbbször nem miattunk, hanem akaratunk ellenére teljesül.
Újra meg újra megpróbáljuk kitalálni, Isten mit tartogat számunkra, keresünk, kutatunk, minden úton-módon firtatjuk, mi Isten akarata, mintha afféle elásott kincs lenne.
Ha megleljük, miénk a díj. De ha nem vagyunk óvatosak, elvéthetjük. Nem így működik a dolog. Lehet, hogy azt hisszük, tojáshéjon kell táncolnunk, mindig azt mondva, gondolva, érezve, ami helyes, miközben erőszakkal arra próbáljuk kényszeríteni magunkat, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyünk, hogy rátalálhassunk Isten akaratára. De ez nem helyes.
Isten akarata nem elásott kincs. Itt van bennünk és körülöttünk. Most, ebben a pillanatban érvényesül. Néha csendesen és eseménytelenül, és az is hozzá tartozik, hogy megtanulunk mi gondoskodni magunkról. Néha pedig meggyógyít, ha olyan körülmények közé kerülünk, melyek újra aktivizálják régi gyászunkat és befejezetlen ügyeinket.
Csak néha látványos a dolog. Ha ez most egy csendes nap, bízz a csendességében. Ha aktív, bízz az aktívitásában. Ha várakozni kell, bízz a szünetben. Ha itt az ideje, hogy megkapd, amire vársz, fogadd el örömmel az ajándékot.
Ma bízom abban, hogy Isten akarata valósul meg életemben úgy, ahogy kell. Nem aggódom, és nem idegesítem magam azzal, hogy lázasan keresem Isten akaratát, s közben mindenféle szükségtelen dologgal foglalkozva próbálom sorsom irányát megszabni. Nem tételezem fel, hogy Isten akarata valahol elhaladt mellettem, én pedig nem vettem észre.