Melody Beattie : Május 22. AZ ÚJRAPROGRAMOZÁS IDEJE

2017.05.22 09:17
Ne kérj szeretetet, amíg meg nem gyógyulsz annyira, hogy szeretetet tudj adni és elfogadni!
Ne kérj örömöt, amíg nem állsz készen arra, hogy átérezd és elengedd a fájdalmadat, és így érezhesd át az örömöt! Ne kérj sikert, amíg nem állsz készen arra, hogy legyőzd magadban azt, amivel meggátolhatod a sikert.
Hát nem lenne pompás, ha el tudnánk képzelni, hogy rögtön megkapjuk, amit akarunk, vagy rögtön azzá válunk, akivé lenni szeretnénk? Igenis azok lehetünk, akik lenni akarunk, és a miénk lehet mindaz, amit szeretnénk. Csak kérnünk kell.
De először el kell végeznünk az alapozást, a felkészülést.
Egy kertész csak akkor ültet magokat a földbe, ha már előkészítette a talajt, hogy az táplálhassa a magokat. Különben merő tékozlás az ültetés. Tékozlás lenne az is, ha megkapnánk, amit szeretnénk, mielőtt felkészülnénk rá.
Először tudatosítanunk kell magunkban a vágyunkat vagy szükségletünket. Ami talán nem is olyan könnyű! Hiszen sokan megszoktuk, hogy elhallgattassuk a belső hangot, amely vágyainkról, szükségleteinkről, kívánságainkról beszél. Néha igencsak meg kell szorongatnia az életnek ahhoz, hogy odafigyeljünk rá.
Ezután el kell engednünk a régi "programot" - ama hiedelmeket és viselkedésmódokat, amelyek megzavarhatják a jó dolgok befogadását. Sokunknak erős szabotáló programja van, amelyet még gyerekkorában sajátított el; most ezeket el kell engednünk. Egy ideig "úgy tehetünk, mintha." mindaddig, amíg elhisszük, hogy jobbat érdemlünk.
Ez a folyamat sok elengedéssel jár együtt, s közben a változás lényünk mélyéig hatol.
A folyamat természetes módon zajlik, de olykor intenzív is lehet. Időre van szükség hozzá.
A jót akkor kapjuk meg, ha kérjük, ha hajlandók vagyunk az alapozás munkájából kivenni a részünket. Dolgozz és várj!
Istenem, adj annyi bátorságot, hogy felismerjem a jót és kérjem. Adj hitet és kitartást, hogy elvégezhessem az első tennivalót: a felkészülést.