Melody Beattie : Május 23. ÉLVEZD AZ ÉLETET!

2017.05.23 09:17
Az életet nem kibírni, hanem élvezni kell, és magunkhoz ölelni.
Az a hiedelem, hogy bokszállásba kell helyezkednünk, és át kell verekednünk magunkat egy nyomorúságos, kifosztott életen, hogy távoli "gyümölcseit a mennyben szüretelhessük le", kapcsolati függőséget előidéző hiedelem.
Persze vannak életünkben olyan időszakok, amikor különösen sok stressznek vagyunk kitéve, és ez próbára tesz bennünket. De a gyógyulás ösvényén megtanuljuk élni és élvezni életünket, kezelni a különféle helyzeteket.
Túlélési praktikáink eddig is jó szolgálatot tettek nekünk. Átsegítettek nehéz időkön - gyermekként és felnőttként egyaránt. Be tudtuk fagyasztani érzéseinket, tagadni bizonyos problémák meglétét, megfosztottuk magunkat attól, ami jó; így birkóztunk meg a feszült helyzetekkel, jutottunk el oda, ahol ma vagyunk. De most már biztonságban vagyunk. Többet akarunk a puszta túlélésnél.
Elengedhetjük az egészségtelen túlélési viselkedésmódokat. Új, jobb módszereket sajátíthatunk el önmagunk megvédésére. Szabadjára engedhetjük érzéseinket, nevükön nevezhetjük és megoldhatjuk problémáinkat, és a legjobbat adhatjuk meg magunknak. Megnyílhatunk, és teljes életet élhetünk.
Ma elengedem egészségtelen, mindennek elviselésére ösztönző és a puszta túlélést célzó praktikáimat. Új életmódot választok, amely megengedi, hogy teljes életet éljek és élvezzem ezt a nagy kalandot.