Melody Beattie : Május 24. ENGEDJÜNK SZABAD FOLYÁST A DOLGOKNAK!

2017.05.24 09:29
Az élet nem statikus, hanem ciklikus. Kapcsolataink akkor válnak javunkra, ha hagyjuk, hogy kövessék természetes ciklusaikat.
Ezek a ciklusok úgy követik egymást kapcsolatainkban, mint az apály, a dagályt. Egyaránt átéljük az egymáshoz való közelség és az eltávolodás periódusait.
Vannak szoros együttlétben, majd elkülönülve töltött időszakok, amikor a saját problémáinkkal kell megküzdenünk. Vannak szeretet- és örömteljes időszakok, és vannak haragos időszakok.
Néha a kapcsolat méretarányai megváltoznak, miközben mi is változunk. Néha az élet új barátokat hoz, új kedvessel ajándékoz meg, hogy a következő leckét tőle
tanulhassuk. Ami nem jelenti azt, hogy régi barátaink örökre eltűnnek. Mindössze új ciklus kezdődött életünkben.
Nem kell irányítanunk kapcsolataink menetét, akár barátságról, akár szerelemről van szó. Nem kell úgy kiélnünk uralkodási vágyunkat, hogy valamilyen statikus
formát erőltetünk kapcsolatainkra. Engedjünk szabad folyást a dolgoknak. Hadd kövessék egymás a ciklusok. A szeretet nem fog eltűnni. A barátság szálai nem
szakadnak el. A dolgok nem maradnak örökre ugyanolyanok, különösen, ha ilyen gyors ütemben változunk és fejlődünk.
Bízz a dolgok folyásában! Vigyázz magadra, de légy hajlandó arra, hogy elengedd az embereket. Ha túlságosan rájuk csimpaszkodsz, eltűnnek az életedből.
Ma is igaz a régi bölcsesség a szerelemről: "Ha úgy kell lennie, úgy is lesz. Ha szeretsz valakit, hagyd elmenni. Ha visszajön elnyerted szeretetét."
Ma elfogadom az élet és a kapcsolatok ciklikus természetét. Igyekszem együtt haladni az árral. Igyekszem megtalálni a harmóniát saját szükségleteim és a másik igényei között.