Melody Beattie : Május 26. PLETYKA

2017.05.26 09:23
A meghittség olyan melengető ajándék, amely összeköt másokkal, és ezt a
kötődést élvezzük is.
Gyógyulásunk útján - néha meglepő helyeken - bukkanhatunk rá erre az ajándékra. Felfedezhetjük, hogy bizalmas kapcsolatba kerültünk egyes
munkatársainkkal, barátainkkal, a csoportbeli társainkkal - olykor családunk tagjaival is. Mások egy-egy szerelmi kapcsolatban fedezik fel az intimitást.
Az intimitás nem szex, bár a szex is lehet intim. Az intimitás kölcsönösen őszinte, meleg, kölcsönösen törődő és biztonságot adó kapcsolatot jelent, amelyben mindkét fél az marad, aki, és mindkét fél egyformán értékes.
Néha elkerülhetetlenek a konfliktusok. Néha súlyos érzéseken kell átküzdeni magunkat. Néha megváltoznak a kapcsolat határai, paraméterei. De van megbízható kötelék: a szeretet és a bizalom köteléke.
Sok minden akadályozhatja az intimitást és az intim kapcsolatokat. Például a szenvedélybetegségek vagy a bántalmazás. A megoldatlan családi problémák. Az uralkodási vágy. A kiegyensúlyozatlan kapcsolatok, ahol túl nagy a diszkrepancia a két ember között. A túlzott aggályoskodás. A másik folytonos nyaggatása, a visszahúzódás és bezárkózás.
Ugyanilyen hatással lehet a pletyka is. Amikor azért pletykálunk valakiről, mert kicsinyíteni akarjuk őt, hogy fölébe kerekedhessünk és így ítélhessünk róla. Ha valaki másnak a problémáit, hiányosságait vagy kudarcait egy kívülállóval vitatjuk meg, megjósolható, hogy ez negatív hatással lesz a kapcsolatra.
Megérdemeljük, hogy élvezzük az intimitást minden kapcsolatunkban. Megérdemeljük, hogy kapcsolatainkat ne szabotálja senki.
Ez nem azt jelenti, hogy egy irreális világban éljünk; a lényeg, hogy hátsó szándékok nélkül beszéljünk másokról.
Ha komoly problémánk van valakivel, a legjobb megoldás, ha vele beszéljük meg.
Az egyenes, tiszta beszéd friss levegőt hoz a kapcsolatba, és megnyitja az utat az intimitás előtt, hogy jó érzéssel gondolhassunk magunkra és másokhoz fűződő kapcsolatainkra.
Istenem, segíts ma megszabadulnom az intimitástól való félelmemtől. Segíts abbeli törekvésemben, hogy másokkal tisztán és minden rosszindulatú pletykától mentesen kommunikáljak. Segíts, hogy kapcsolataimban elérjem az intimitást. Segíts, hogy olyan őszintén foglalkozhassam érzéseimmel, amilyen őszintén csak lehet.