Melody Beattie : Május 29. Erőtlenség és életem kezelhetetlensége

2017.05.29 09:08
"Nem az akaraterő a kulcs ahhoz az élethez, amit keresek, inkább az önmegadás."
 
"Életem jó részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam rávenni másokat, legyenek olyanok, amilyenek nem akartak lenni, tegyenek valami olyat, amit nem akartak megtenni, vagy érezzenek valami olyat, amit elkerülnének inkább. 
 
Ebben a folyamatban megőrjítettem őket és magamat is." - mondta az egyik lélekben ébredő asszony.
"Egész gyermekkoromat azzal töltöttem, hogy megpróbáltam elérni, hogy alkoholista apám, aki nem szerette magát, normális legyen. 
Ezután hozzámentem egy alkoholistához, és tíz évet töltöttem el azzal, hogy megpróbáltam leszoktatni őt az ivásról.
Hosszú éveket töltöttem el azzal, hogy érzelmileg megközelíthetetlen embereket próbáltam meg rávenni, hogy érzelmileg legyenek jelen számomra.
És még több évet töltöttem el azzal, hogy boldoggá akartam tenni családom tagjait, akik nyomorúságukkal megelégedve éldegéltek.
Azt akarom mondani, hogy életem jó részét azzal töltöttem, hogy kétségbeesetten, és teljesen hiábavalóan próbáltam elérni a lehetetlent, és csődtömegnek éreztem magam, amikor nem sikerült.
Olyasmi volt ez, mintha kukoricát ültettem volna, és azt próbáltam volna elérni, hogy zöldborsó teremjen belőle. 
Biztos kudarc.
Ha saját erőtlenségemnek megadom magam, lélekjelenlétet nyerek, így felhagyhatok azzal az idő - és energiapocsékolással, hogy megpróbálok irányítani és megváltoztatni olyan dolgokat, amelyeket nem tudok.
Ez lehetővé teszi számomra, hogy felhagyjak a lehetetlennel való próbálkozással és arra összpontosítsak, ami lehetséges: az legyek, aki vagyok, szeressem magam, érezzem, amit érzek, és azt tegyek az életemmel, amit szeretnék."
Lelki ébredésem során megtanulom, hogy nyugodtan abbahagyhatom a küzdelmet az oroszlánokkal, egyszerűen azért, mert úgysem nyerhetek.
Megtanulom azt is, hogy minél jobban mások irányítására és megváltoztatására összpontosítok, annál inkább kezelhetetlenné válik saját életem.
Minél jobban összpontosítok arra, hogy saját életemet éljem, és az minél jobban kiteljesedik, annál kezelhetőbbé válik az életem.
 
Mai megerősítés:Ma elfogadom erőtlenségemet azokon a területeken, ahol a dolgokon változtatni nincs hatalmam, és megengedem, hogy saját életem kezelhetővé váljon"