Melody Beattie : Május 30. ELKÖTELEZETTSÉG

2017.05.30 09:09
Ahogy életünk útján haladunk, sok mindent azért veszítünk el, vagy azért nem sikerül megnyernünk, mert nem vagyunk hajlandóak elkötelezni magunkat. El kell kötelezni magunkat kapcsolatainkban, hogy túljussunk a randevúzás stádiumán, hogy megkapjuk azt a házat vagy lakást, amelyet szeretnénk, azt az állást vagy autót, amelyre vágyunk.
Lényünk mélyén kell elköteleznünk magunkat valamilyen hivatásnak, célnak, családunknak, barátainknak, gyógyulásunknak. A próbálkozás önmagában nem elég a sikerhez. Ahhoz elkötelezettség kell. De soha nem kell elköteleznünk magunkat, mielőtt készen állnánk rá!
Az elkötelezettségtől való félelem olykor felhívja a figyelmet valamire. Lehet,hogy egy bizonyos kapcsolatnak vagy hivatásnak nem akarjuk elkötelezni magunkat. Vagy nem igazán akarunk vállalni bizonyos beszerzést. Máskor így kerülnek felszínre félelmeink. Ilyenkor várjunk! Várjunk, amíg tiszta lesz a kép!
Bízz magadban! Kérd meg Felsőbb Erődet, hogy szabadítson meg az elkötelezettségtől, való félelmedtől! Kérd Istent, hogy szüntesse meg benned az elkötelezettség akadályait! Kérj útmutatást Tőle. Kérdezd meg magadtól, hajlandó vagy-e elveszíteni azt, aminek nem akarod
elkötelezni magad. És figyelj! Várj addig, amíg jónak és helyesnek érzel egy bizonyos döntést.
Képesnek kell lennünk arra, hogy elkötelezzük magunkat, de soha nem muszáj megtennünk, mielőtt nem állunk rá készen.
Bízz magadban, hogy ha majd akarod, vállalni fogod az elkötelezettséget.
Istenem, vezess elkötelezettségeimben. Adj bátorságot, hogy vállaljam a számomra megfelelőeket, adj annyi bölcsességet, hogy a nem megfelelőket ne vállaljam, és adj türelmet, hogy kivárhassam, amíg pontosan tudom, mit akarok.