Melody Beattie : Március 04. A FELSŐBB ERŐ, MINT FORRÁS

2017.03.04 09:06
"Megtanultam hogyan tudok vigyázni magamra. Amire nem vagyok képes én, azt Isten megteszi nekem."
(Egy Névtelen Alkoholista)
Isten az a Felsőbb Erő, amely pozitív változásaink forrása és irányítója lehet. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk felelősek magunkért. Azok vagyunk. De ebben nem állunk egyedül.
A gyógyulás nem afféle "Csináld - magad" feladat. Még csak nem is kell túl sokat foglalkoznunk önmagunk megváltoztatásával. Tegyük meg, amiről azt gondoljuk, éppen most kell megtennünk, azután pihenjünk egy kicsit, s bízzunk abban, hogy a változás javunkra válik.
A gyógyulás azt jelenti, hogy szükségleteink kielégítéséhez nem kell más embert keresnünk forrásul; segíthet, de nem ő a forrás.
Miközben megtanulunk bízni a gyógyulásban, fokozatosan rájövünk, hogy a Felsőbb Erőnkkel kialakított kapcsolat nem helyettesítheti az emberi kapcsolatokat. Semmi szükség arra, hogy vallásos hitek mögé rejtőzzünk, vagy a Felsőbb Erővel való kapcsolatunk ürügyén kibújjunk az önmagunkkért való felelősség alól. Kapcsolódjunk rá erre a nálunk nagyobb erőre, és bízzunk benne, hogy energiát, bölcsességet és útmutatást kapunk tőle.
Ma úgy tekintek Felsőbb Erőmre, mint minden szükségletem kielégítésének forrására, beleértve a gyógyulásomhoz szükséges változások forrását is.