Melody Beattie : Március 14. ÖNBIZALOM

2017.03.14 09:15
Gyógyulásunk során olykor a legzavarbaejtőbb fogalom lehet a bizalom. Kiben bízzunk meg? Miért?
 
A legfontosabb az önbizalom elsajátítása. Az egyik legrosszabb, ami velünk történt, hogy elhittük, nem bízhatunk magunkban.
 
Mindig akad valaki, aki azt mondja, nem bízhatunk magunkban, nem tudunk megállni a lábunkon, semmire se vagyunk jók. Mindig vannak, akik hasznot húznak abból, ha nem bízunk magunkban.
 
A félelem és a kétely ellenségünk. A pánik ellenségünk. A zavarodottság szemben áll velünk.
 
Az önbizalom az a gyógyító ajándék, amit bízvást megadhatunk magunknak. Hogyan juthatunk hozzá? Úgy, hogy megtanuljuk. És mihez kezdünk a tévedéseinkkel, azokkal az időszakokkal, amikor azt hittük, nem bízhatunk magunkban? Fogadjuk el, és csak azért is bízzunk magunkban.
 
Mi tudjuk, mi a legjobb nekünk. Tudjuk, mi a helyes. Ha tévedünk, ha változtatnunk kell, ehhez is megkapjuk az útmutatást, de csak akkor, ha bízunk mai magunkban.
 
Kérhetünk támogatást, és megerősítést másoktól is, de az önbizalom a legfontosabb. Ne higgy a félelemnek! Ne higgy a pániknak! Bízhatsz magadban, saját józan eszedben, kiállhatsz a magad igaza mellett, betölthet a saját fényed. Megvan benned a fény, ami a mai naphoz szükséges. Ami majd a holnaphoz kell, meg fogod kapni holnap.
 
Bízzunk magunkban, és tudni fogjuk, kiben bízhatunk. Bízzunk magunkban, és tudni fogjuk mit tegyünk. Ha mégis úgy érezzük, semmiképpen nem bízhatunk magunkban, bízzunk abban, hogy Isten elvezet az igazsághoz.
 
Istenem, add, hogy elengedjem a félelmet, a kételyt, a zavart – önbizalmam ellenségeit. Segíts, hogy békével és bizalommal eltelve haladhassak előre. Segíts, hogy napról, napra növekedjék a magamba és Beléd vetett bizalmam.