Melody Beattie : Március 21. TEDD MÉRLEGRE A KÖTELEZETTSÉGEIDET!

2017.03.21 09:16
Figyelj a kötelezettségeidre!
Sokan félünk elkötelezni magunkat, mégis mérlegelnünk kell: mi az ára egy-egy kötelezettségnek? Biztosnak kell lennünk abban, hogy ez vagy az a kötelezettség megfelelő.
Sokunknak van olyan története, amikor fejest ugrott valamilyen elkötelezettségbe anélkül, hogy mérlegelte volna ennek árát vagy lehetséges következményeit. És amikor már nyakig benne volt, rájött, hogy igazából nem is akarta.
Némelyek attól félnek, hogy elveszítenek valamilyen lehetőséget, ha nem kötelezik el magukat. Ez igaz lehet. Mégis mérlegelnünk kell, hogy megtegyük-e. Világosan kell látnunk, vajon jó lesz-e nekünk. Ha nem, egyenesen és őszintén tudatnunk kell ezt magunkkal is, a másikkal is.
Légy türelmes! Kutass a lelkedben! Várj, amíg nem kapsz világos választ! Nem kell elsietve, pánikszerűen elkötelezni magad! Várd ki, amíg megtelsz nyugodt bizalommal, és tudod, hogy kötelezettséged jó lesz neked.
Ha egy belső hang nemet mond, légy elég bátor ahhoz, hogy bízz ebben a hangban.
Nem ez az utolsó esélyünk. Nem ez az egyetlen lehetőségünk. Ne essünk pánikba! Nem kell belemenni olyasmibe, ami nem jó nekünk, még akkor sem, ha ennek ellenkezőjéről próbáljuk meggyőzni magunkat, ha úgy gondoljuk, hogy vállalnunk kell. Gyakran jobban bízhatunk intuíciónkban, mint intellektusunkban.
A kezdeti izgalomban lehet, hogy nem vesszük észre a következményeket. Ez az, amin el kell gondolkodnunk.
Ne hagyjuk, hogy sietségből, hirtelen fellángolásból vagy félelemből kötelezzük el magunkat. Jogunk van feltenni a kérdést: "Jó lesz ez nekem?" Jogunk van megkérdezni, hogy helyes-e, amire készülünk.
Istenem, vezess ma kötelezettségvállalásaim tekintetében. Segíts igent mondanom arra, ami a javamat szolgálja, és nemet arra, ami nem. Komolyan megfontolom, mielőtt egy ügynek vagy személynek elkötelezném magam. Időt szánok arra, hogy eldöntsem, vajon igazán akarom-e.