Melody Beattie : November 01. ÁTALAKULÁS A VESZTESÉGEK FELDOLGOZÁSÁVAL

2016.11.01 09:01
Gyógyulásunk során az elfogadásra törekszünk: igyekszünk elfogadni magunkat és másokat, múltunkat és jelenlegi körülményeinket. 
Az elfogadás békét, gyógyulást és szabadságot hoz; szabadon törődhetünk, foglalkozhatunk magunkkal. Az elfogadás folyamata nem egylépéses folyamat. Mielőtt elérünk idáig, túl kell jutnunk a tagadás, a harag, az egyezkedés, a szomorúság állomásain. Ezeket az állomásokat együtt a veszteségek feldolgozási folyamatának nevezzük. A veszteség frusztrációt, zavart okozhat. Ingadozhatunk a tagadás és a szomorúság között. Egész viselkedésünk ingadozó lehet. Mások esetleg nem értenek meg. Talán magunk sem értjük magunkat vagy viselkedésünket, miközben veszteségeinket feldogozzuk. Aztán egy szép napon világossá válnak a dolgok. Felszáll a köd, és látjuk, hogy azért küszködtünk, hogy szembesülhessünk és elfogadhassuk a valóság bizonyos részét. 
Ne aggódj! Ha továbbra is aktívan foglalkozol magaddal, éppen a megfelelő tempóban jutsz e folyamat végére. 
Légy megértő magaddal és másokkal szemben, amiért ilyen emberi módon jutunk túl az átalakuláson.
Ma elfogadom azt, ahogyan túljutok a változásokon. Elfogadom a veszteségek feldolgozásának folyamatát s ennek különböző szakaszait, mint a veszteségek és a változások elfogadásának emberi módját.