Melody Beattie : November 15. A GYÓGYULÁS JÓTÉTEMÉNYEI

2016.11.15 09:14
A gyógyulásnak kétféle jótéteménye van: egyesek rövid távúak, mások hosszú távúak.
Rövid távú nyereségeink azon dolgok, amiket már ma megtehetünk azért, hogy azonnal jobban érezzük magunkat. A reggeli ébredés után rögtön olvashatunk egy kicsit a meditációs könyvünkből, és máris emelkedettebb hangulatban leszünk. Átvehetünk egy lépést a programból, és sokszor rögtön észlelhetjük a különbséget. Elmehetünk egy csoportos összejövetelre, ott felfrissülhetünk, beszélgethetünk egyik barátunkkal, aki vigaszt nyújt, vagy gyakorolhatunk egy új viselkedésmódot, például foglalkozhatunk saját érzelmeinkkel és tehetünk valami jót magunknak, és ettől megkönnyebbülhetünk. A gyógyulásnak vannak másféle jótéteményei, bár lehet, hogy ezeket nem vesszük észre aznap, vagy akár egy hónap múlva sem. Ezek hosszú távú nyereségek, a nagyobb léptékű haladás jelei.
Az évek során hatalmas nyereségek halmozódhatnak fel. Megfigyelhetjük, hogy hitünk megerősödik, és eljutunk oda, hogy Felsőbb Erőnkkel napi személyes kapcsolatba kerülünk, s ez éppoly valóságos lesz, mint a legjobb barátunkkal való kapcsolatunk. Észrevehetjük, hogy egyre szebbek leszünk, miközben megszabadulunk a szégyenérzéstől, a bűntudattól, nehezteléseinktől, öngyűlöletünktől és múltunk egyéb hordalékaitól. Észrevehetjük, hogyan javul minőségileg a családunkkal, barátainkkal és házastársunkkal való kapcsolatunk. 
Erősödik az a képességünk, hogy meghitt viszonyba legyünk másokkal, hogy tudjunk adni és kapni. Észrevehetjük, hogy fejlődünk munkánkban, kreatívabbak leszünk, termékenyebbé válunk, miközben úgy élünk adományainkkal és képességeinkkel, hogy ettől jól érezzük magunkat, és mások is hasznát lássák. Felfedezzük magunkban, másokban és általában az életben az örömöt és szépséget. Ez a hosszú távú fejlődés állandóan zajlik, bár néha lelassul, néha sok hordaléka van, és hol előre-, hol hátralépéssel jár. Ha naponta gyakoroljuk a gyógyuláshoz vezető viselkedésmódokat, ezek rövid távú nyeresége felhalmozódik, és hosszú távú nyereségekhez vezet.
Ma egyaránt hálás leszek a gyógyulás azonnali és hosszú távú nyereségeiért. Ha a folyamat elején tartok, hiszek abban, hogy majd hosszú távú nyereségekre is szert teszek. Ha már javában benne vagyok, megállok egy kicsit, áttekintem eddigi utamat és hálát adok eddigi fejlődésemért.