Melody Beattie : November 28. TÉRJ VISSZA A LÉPÉSEKHEZ!

2016.11.28 15:15
Térj vissza a Lépésekhez!
Térj vissza az egyik Lépéshez!
Ha nem tudjuk mit tegyünk, ha káosz dúl bennünk, ha erőnk végén járunk, ha úgy érezzük, összecsapnak fölöttünk a hullámok, vagy ha oktalanul megmakacsoljuk magunkat, kétségbeesünk vagy mérgelődünk, térjünk vissza a Lépésekhez. Mindegy, milyen helyzettel szembesülünk – ha átveszünk egy Lépést, biztosan segít. Összpontosíts rá, bízz az ösztöneidben és láss neki!
Mit jelent, ha egy Lépésen munkálkodunk? Gondold át! Meditálj róla! Ahelyett,
hogy a káoszra, a problémákra, a kétségbeesést vagy haragot előidéző helyzetre összpontosítanál, csak egy Lépésre figyelj!
Gondolkozz el azon, tudnád-e alkalmazni a mostani helyzetre. Tarts ki mellette. Ragaszkodj hozzá olyan erősen, ahogy a problémához vagy a káoszhoz ragaszkodtál máskor. A Lépések megoldást hoznak. Működnek. Bízhatunk abban, hogy most is így lesz. Bízhatunk abban, hogy ezek a Lépések Elvezetnek ahová kell. Ha nem tudjuk, mi legyen a következő lépés, válasszunk egyet a Tizenkettő körül!
Ma arra összpontosítok, hogy a Tizenkét Lépést alkalmazzam problémáim megoldására, egyensúlyom és harmóniám megőrzésére. Legjobb képességeim szerint teszem meg a Lépéseket. Megtanulok bízni bennük, és rájuk támaszkodom védekező, társfüggő viselkedésem helyett.