Melody Beattie : Október 04. HIT ÉS PÉNZ

2017.10.04 09:55
Néha még arra sincs elég pénzünk, hogy átvészeljük a mindennapokat – nem szólva holmi luxuskiadásokról. Vannak, akik azt tanácsolják ilyenkor, hogy készítsünk költségvetést. Mi meg csak kuncogunk rajta, hiszen még a túlélés költségei is meghaladják jövedelmünket.
Szemügyre vesszük, hogyan állunk, megrázzuk a fejünket, és csak annyit mondunk: „Lehetetlen.” Sokan átéltük már ezt a helyzetet. Nem kell pánikba esnünk. Még csak kétségbeesésbe se. A pánik és a kétségbeesésé rossz helyzetmegítélést és kétségbeesett lépéseket produkál. Ilyenkor kell félelmünket hittel helyettesíteni. Bízni abban, hogy Isten gondoskodni fog rólunk. Egyszerre csak egy nappal, és egyetlen szükséglettel foglalkozz. Használd a túléléshez kifejlesztett képességeidet. Tudd, hogy lehetőségeidnek nem szab határt a múlt, se a körülményeid. Vizsgáld meg, nincsenek-e benned olyan gátlások, amelyek megakadályozzák, hogy pénzhez juss. Nem kell-e változtatni a hozzáállásodon? Nem történt-e olyasmi, amiből le kellene vonnod a konzekvenciát? Lehet, hogy ez egyszerűen a hitről szól. Azt mondják, a bibliai időkben Jézus a vízen járt. Azt mondják, megtették a követői is, de abban a pillanatban elmerültek, hogy hagyták felülkerekedni a félelmüket. Az anyagilag nehéz időkben mi is megtanulhatunk „a vízen járni.” Ha költségvetést készítesz, és úgy találod, nincs elegendő pénzed a megélhetésre és számláid kifizetésére, tégy meg minden tőled telhetőt, azután engedd el a dolgot. Bízz legfőbb forrásodban, hogy gondoskodni fog rólad. Ha vészhelyzetbe kerülsz, és nincs elegendő készpénzed, pillants a pénztárcád mögé. Kérj az isteni készletből, amely korlátlanul rendelkezésedre áll. Igyekezz anyagilag felelősen viselkedni. Fordulj az isteni bölcsességhez. Hallgass az Isten útmutatására! Azután engedd el félelmeidet, és azt az igényedet, hogy mindent te irányíts. 
Tudjuk, hogy a pénz életünk szükséges része; tudja Felsőbb Erőnk is.
Istenem, hozz felszínre bennem minden, a pénzzel kapcsolatos gátlást, és korlátot. Segíts, hogy anyagilag is gondoskodjam magamról. Ha szükséget szenvedek, eloszlatom félelmeimet, és megtanulok „a vízen járni.” Ezt a hozzáállást nem arra használom, hogy felelőtlenségemet igazoljam vele. Elvégzem, ami az én dolgom, beleértve azt is, hogy elengedem félelmeimet, és Rád bízom a többit.