Melody Beattie : Október 22. TARTS KI AZ IGAZAD MELLETT!

2016.10.22 08:39
Bízz magadban! Bízz abban, amit tudsz!
Esetenként nehéz kitartanunk a saját igazunk mellett, és bízni a tudásunkban, különösen olyankor, amikor mások valami másról igyekeznek meggyőzni bennünket.
Lehet, hogy a többieket a bűntudat vagy a szégyen hajt ilyenkor. Nekik is megvan a saját menetrendjük. Lehet, hogy nyakig merültek a tagadás mocsarában. El akarják hitetni velünk, hogy nem tudjuk, amit tudunk; azt szeretnék, ha nem bíznánk magunkban; szívesen belerántanának a maguk hülyeségeibe. Nem kell föladnunk saját igazságunkat, és erőnket mások miatt. Ebből lesz a társfüggés. Veszélyes, ha el hisszük a hazugságokat. Ha nem bízunk többé a saját igazunkban, ha elfojtjuk ösztöneinket, ha azt mondjuk, biztos velünk van baj, amiért azt érezzük, amit érzünk, vagy azt hisszük, amit hiszünk, ezzel halálos csapást mérünk önmagunkra és egészségünkre.
Ha figyelmen kívül hagyjuk énünknek azt a fontos részét, amely ismeri az igazságot, ezzel saját központunktól vágjuk el magunkat. Úgy érezzük, megbolondultunk. Szégyen, félelem, zavar tölt el. Nem tudunk tájékozódni, ha hagyjuk, hogy valaki kirántsa alólunk a szőnyeget.
Ez nem jelenti azt, hogy soha nem tévedünk. De nem tévedünk mindig.
Légy nyitott! Állj ki az igazad mellett! Bízz abban, amit tudsz! És ne hagyd, hogy mások ostobaságokba vigyenek bele, terrorizáljanak, korlátozzanak! Kérd, hogy az igazság világosan mutatkozzék meg előtted. Ezt pedig nem az fogja megtenni, aki manipulálni akar vagy meggyőzni, hanem te magad, Felsőbb Erőd és az univerzum.
Ma bízom saját igazamban, ösztöneimben, abban a képességemben, hogy meg tudok állni a valóság talaján. Nem fogom engedni, hogy megingasson mások erőszakossága, manipulációja, becstelensége, tisztességtelen játszmája vagy sajátos menetrendje.