Melody Beattie :Szeptember 13. AZ ÚJRAPROGRAMOZÁS IDŐSZAKAI

2017.09.13 10:36
A gyógyulás egyáltalán nem merő fárasztó munka, melyért nem jár jutalom.Vannak olyan időszakai, amikor örülhetünk és pihenhetünk, vagy amikor nyugodtan gyakorolhatjuk azt, amit tanultunk.
 
És eljönnek a változást hozó idők,amikor valami új elsajátításával küszködünk, vagy egy problémát próbálunk megoldani.Ezekben a periódusokban kezd megmutatkozni az, amit gyógyulásunk során gyakoroltunk. Ezek a periódusok roppant intenzívek, de célra vezetők.
 
Vannak olyan időszakok is, amikor lényünk mélyén, "újraprogramozódunk".Elengedünk bizonyos hiedelmeinket és viselkedésmódokat. Lehet, hogy ilyenkor megijedünk, és összezavarodunk. Lehet, hogy régi viselkedésmintáink nem működtek, de legalább ismertük és megszoktuk őket. Ilyenkor sebezhetőnek, magányosnak, kifosztottnak érezhetjük magunkat - mintha térkép és zseblámpa nélkül indultunk volna útnak, ráadásul az az érzésünk, hogy még senki nem járt erre előttünk.
 
Lehet, hogy nem értjük, mi zajlik bennünk. Nem tudhatjuk, merre irányítanak és vezetnek-e egyáltalán.
 
Vezetnek bizony. Nem vagyunk egyedül. Felsőbb Erőnk megteszi a legtöbbet és legjobbat azért, hogy igazi változást idézzen elő bennünk. Mások is jártak már ezen az úton. És majd eljutunk valakihez, aki segíthet, aki elláthat útjelzőkkel.
 
A gyógyulás egészségessé tesz. Ebben akkor is bízhatunk, ha nem értjük mi történik éppen. Pontosan ott vagyunk, ahol lennünk kell ebben a folyamatban; éppen azt éljük át, amit meg kell tapasztalnunk. És ahová tartunk, jobb, mint bármi, ahol eddig megfordultunk.
 
Istenem, segíts hinnem abban, hogy azok a változások, melyeket átélek, jóra vezetnek. Segíts hinnem, hogy az út, amelyen járok, olyan helyre visz, amelyet a fény, a szeretet, és az öröm tölt be.