Melody Beattie : Szeptember 23. TOLERANCIA

2017.09.23 08:58
Gyakorold a toleranciát!
Viseljük el türelmesen hirtelen fordulatainkat, érzéseinket, reakciónkat, sajátosságainkat, emberi mivoltunkat! Viseljük el türelmesen azt, hogy egyszer fenn, egyszer lenn; viseljük el türelmesen, hogy ellenállunk a változásnak, toleráljuk folytonos küszködésünket, és olykor furcsa természetünket!
Viseljük el türelmesen félelmeinket, hibáinkat, azt a természetes hajlamunkat, hogy elbújunk a problémák és szenvedések, elöl. Viseljük el, ha olykor nem merünk közeledni a másikhoz, ha félünk kimutatni valódi mivoltunkat. Viseljük el türelmesen, ha néha úgy érezzük, fölötte állunk másoknak, máskor szégyelljük magunkat, néha pedig egyenrangú félként akarunk megosztozni a szereteten. Viseljük el türelemmel azt, ahogy előre haladunk: pár lépés előre, pár lépés hátra. 
Viseljük el türelmesen azt a vágyunkat, hogy irányítsuk a dolgokat, és vonakodunk megtanulni, hogy olykor hátrább kell húzódnunk. Viseljük el türelmesen, hogy miközben mondjuk, szeretetre vágyunk, néha ellökjük magunktól a másikat. Viseljük el türelmesen, hogy olykor elfelejtünk Istenben bízni. És, hogy egyszer-kétszer elakadunk. Más dolgokat ne viseljünk el. Ne viseljük el, ha bántanak, vagy romboló hatással vannak ránk. „Gyakorolj magaddal szemben egészséges, szerető toleranciát!” – mondta valaki. Ha ezt tesszük, közben megtanuljuk a türelmet másokkal szemben is. Aztán eggyel tovább léphetünk. Felismerjük, hogy az tesz széppé minket is, másokat is, ha türelemmel fogadunk mindent, ami emberi.
Ma türelmes leszek magamhoz. Ebből tanulom meg, hogyan lehetek türelmes másokkal szemben.