Melody Beattie : Szeptember 26. ÉREZD A VÉDETTSÉGET!

2017.09.26 09:00
Nem az a célunk, hogy valamiféle naiv biztonságérzetben éljünk, hogy valamilyen utópisztikus világot találjunk ki magunknak. Egy asszony így fogalmazott: az a dolgunk, hogy sikerüljön biztonságban éreznünk magunkat, miközben olyan világban tanulunk élni, amely nem ad biztonságot.
Nem akarunk állandóan a ránk leselkedő veszélyekkel foglalkozni, mert ez a
negatívumokat erősíti. De nem akarjuk semmibe se venni őket, sem úgy tenni, mintha nem is lennének.
Ha napozni megyünk, tudjuk, hogy az ártalmas napsugarak leégetnek. Tehát védekezünk, hogy élvezhessük a nap jótéteményeit.
Ugyanez a célunk a gyógyulásban.
Egy tanácsadással foglalkozó nő azt mondta: „Képzeljen el egy napfényszűrőt maga köré! Ne legyen túl nehéz, se vastag, hogy
áthatolhassanak rajta a napsugarak, de olyan vékony se, hogy ne védjen meg a veszélytől. Tekintse úgy magát, mintha egy nagyon hatásos fényszűrő védelmezné! Bizonyosodjon meg a felől, hogy a jótékony sugarak áthatolnak rajta.
Sokáig élt úgy, hogy ez a szűrő túlságosan súlyos volt. Távol tartotta azt is, amit meg szeretett volna kapni. Cserélje olyanra, amelyen a jó áthatolhat. Ez a maga szűrője az élet és a világ felé. Lássa! Képzelje el, hogy mindig körülveszi!
Szeretetbe burkolja, vigasztalást, védelmet nyújt. Nem hatol át rajta semmi, ami bánthatná. Semmilyen negatív energia. Járjon békével, járjon biztonságban, és tudja, hogy védve van! A rossz elé akadály tornyosul; a jóakarat árad magára. Nem kell annyit küszködnie, hogy megvédje magát. Lazíthat és élvezheti az életét. Járjon félelem nélkül, mert beburkolja a szeretet és a védelem. És ez mindig így lesz ezután.”
Ma olyan védőpajzs mögött látom magam, amely megakadályozza, hogy a világ negatív és ártó sugarai átjuthassanak, ugyanakkor átenged magán mindent, ami jó.