Melody Beattie : Szeptember 29. A PÉNZ FONTOS DOLOG

2017.09.29 09:00
Nem szabad, hogy a pénz álljon életünk középpontjában. Ez nem vezet el ahhoz a gazdagsághoz, amelyre igazából vágyunk. Sokszor még anyagi stabilitáshoz sem.
A pénz fontos. Megérdemeljük, hogy annyit fizessenek nekünk, amennyit a munkánk ér. Meg is fizetik, ha elhisszük, hogy megérdemeljük. De terveink gyakran kudarcba fulladnak, amikor a pénzt tesszük az első helyre. Mit szeretnénk csinálni igazából? Mi felé terelnek minket? Mit mondanak ösztöneink? Minek elvégzéséhez kapunk útmutatást? Mi az a tennivaló, ami izgat? Keresd a módját, hogy ezt tehesd, és ne aggódj a pénz miatt! Gondold végig az anyagi szempontokat. Jelöld ki azt a határt, amekkora fizetést meg kell kapnod. Légy józan! Kezdd alul, s onnan haladj felfelé. De, ha úgy érzed, egy bizonyos állást feltétlenül meg kell kapnod, vágj bele. Van-e olyasmi, amit igazából nem akarunk megtenni, ami a kedvünk ellen való, és mégis rá akarjuk erőltetni magunkra „a pénz miatt”? Ez általában visszaüt. Csak kínlódást okozunk vele magunknak, és többnyire a pénzzel is gond lesz. Megtanultam, hogy amikor a munkával kapcsolatban hű vagyok magamhoz, a pénz se marad el. Néha persze nem annyi jön be, amennyit szeretnék, néha viszont kellemesen meglepődöm. De elégedett vagyok, és elég pénzem van. A pénz megfontolandó tényező, de ha spirituális biztonságot, és lelki békét keresünk, akkor életünkben semmiképp sem szabad az első helyre tennünk.
Ma megfontolom pénzügyeimet, de nem hagyom, hogy ez foglalkoztasson legfőképp. Istenem, segíts, hogy hű legyek magamhoz, és bízzam abban, hogy a szükséges pénz nem marad el.